Pietonii, salvati de Nissan
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
De fiecare data cand privim rezultatele pe care EuroNCAP le publica cu privire la un model sau altul, omitem sau analizam foarte putin scorul la impactul cu pietonii. Ei bine, se pare ca il lipsa de ocupatie (reusind scoruri din ce in ce mai mari la protectia copiilor si adultilor si la imapctul lateral), constructorii incearca sa dezvolte sisteme care sa aduca punctaje din ce in ce mai mari la testele de impact cu pietonii.
Daca pana acum ceva vreme singurele masuri care se luau in acest sens priveau ridicarea capotei cu cativa milimetri pentru a preveni o accidentare grava a pietonului prin ateningerea blocului motor, marii producatori au ridicat stacheta in ultimii ani. Astfel, dupa ce Jaguar a prezentat in 2005 sistemul PPDBS (Pyrotechnic Pedestrian Deployable Bonnet System) pentru modelul XK, Nissan face un pas in fata si introduce un sistem similar pe modelul Skyline. Numele nu este atat de spectaculos (capota cu declansare automata), insa pachetul va reusi sa le dea designerilor Nissan libertatea de a-si "sculpta" nasul masinii asa cum cer standardele de creatie ale niponilor, efectul impacului asupra pietonilor fiind atenuat de capota.
Sistemul functioneaza pe baza unor senzori care, in momentul impactului cu un pieton, declanseaza un sistem de capse pirotehnice ce ridica nivelul capotei.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Comentarii (0)