Peugeot nu va mai lansa alte versiuni de performanță PSE. Marca franceză se concentrează pe electrificare

de Tiberiu Safta
Vineri, 07.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Linda Jackson, CEO-ul Peugeot, a anunțat că marca franceză nu va lansa modele noi care să poarte emblema PSE, numele care denotă versiuni de performanță. Marca franceză se va concentra mai mult asupra electrificării gamei sale.

Peugeot 508, modelul de clasă medie al constructorului francez, este singurul model din gama producătorului francez care poartă emblema PSE. Acest nume este o prescurtare pentru Peugeot Sport Engineered și este divizia de performanță a producătorului francez. Fanii acestui model vor fi dezamăgiți să afle că Peugeot nu va mai lansa alte modele care să poarte această siglă.

Asta pentru că Peugeot dorește să se concentreze asupra electrificării gamei sale. Constructorul francez are în plan să devină o marcă 100% electrică din 2030.

Decizia de a renunța la PSE pentru actualele și viitoarele modele ale mărcii a fost confirmată de către Linda Jackson, șefa Peugeot. „Ca să fiu sinceră, ne-am gândit la extinderea gamei, dar apoi a venit în joc prioritizarea, iar asta este numai despre electrificare”, a declarat Jackson pentru publicația Autocar. „Adevărul este că noi investim, în calitate Stellantis, 40 de miliarde de euro pentru electrificare, iar Peugeot face parte din asta.”

Linda Jackson mai spune că fiecare model lansat până la finalul acestui an va avea și o versiune electrică.

Renunțarea la numele PSE pune capăt unui plan anterior, anunțat în 2021, de a lansa mai multe versiuni de modele cu acest nume.

Așa cum am menționat mai devreme, Peugeot 508 este primul și singurul model care poartă această emblemă. Versiunea de performanță a fost lansată în 2020 și a primit un facelift în 2023. Cel mai puternic Peugeot din gamă primește un motor de 1.6 litri turbo și două motoare electrice. Astfel, propulsorul hibrid dezvoltă 360 de cai putere și un cuplu de 520 Nm.

Chiar dacă Peugeot nu va mai lansa modele sub emblema PSE, Linda Jackson a precizat că rămâne deschisă la ideea de a avea modele de performanță în viitor. Asta cu condiția ca acestea să fie electrice.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru