Peste 140.000 de exemplare Mini Cooper electric, rechemate din cauza unui risc de incendiu

de Tiberiu Safta
Miercuri, 04.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a inițiat o campanie de rechemare pentru versiunea electrică a lui Mini Cooper. Campania a fost inițiată după ce a fost descoperită o problemă la baterie, care poate duce la un incendiu. Peste 140.000 de exemplare sunt afectate la nivel mondial.

Noul MINI Cooper SE este subiectul unei ample campanii de rechemare la nivel global. Constructorul britanic a inițiat această campanie, care vizează peste 140.000 de exemplare ale modelului subcompact. Ținem să amintim că acest recall afectează doar versiunea electrică a lui Mini Cooper, nu și versiunile cu motoare termice.

Campania a fost inițiată după ce a fost descoperit un defect la baterie. Mai exact, acumulatorul nu este produs conform specificațiilor impuse de Mini, iar asta poate duce la defecte la baterie sau chiar la sistemul de înaltă tensiune. Un asemenea defect poate duce la un scurt circuit care supraîncălzește bateria și care poate duce chiar și la un incendiu.

Doar în Germania, aproximativ 39.000 de exemplare Mini Cooper SE sunt afectate. În Statele Unite, peste 12.500 de exemplare sunt vizate de noua campanie de rechemare. Există deja două cazuri în care Mini Cooper SE a luat foc din cauza acestei probleme. Primul caz a avut loc în Statele Unite, în octombrie 2023.

Cel de-al doilea caz s-a petrecut în Germania, în luna ianuarie a acestui an.

Reparația va consta într-o actualizare a softului mașinii, care va include acum o funcție de diagnosticare ce va putea detecta nereguli la sistemul de înaltă tensiune și va putea descărca bateria mai rapid. Actualizarea va fi gratuită, iar Mini va trimite o notificare către clienți începând din 7 octombrie.

via Reuters, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru