Parisul ia măsuri pentru gestionarea trotinetelor electrice: utilizatorii, obligați să le parcheze pe locurile dedicate mașinilor

de Daniel Popescu
Duminica, 09.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile locale din Paris au decis să interzică de la 1 iulie abandonarea pe trotuare a trotinetelor electrice închiriate. Amenda pentru nerespectarea regulii este de 49 de euro.

Marile orașe europene încep să se confrunte cu o problemă neașteptată de mobilitate urbană. Traficul aglomerat generat de numărul mare de mașini a determinat apariția a numeroase servicii de închiriere de trotinete electrice.

Cu toate acestea, pe măsură ce numărul de utilizatori de trotinete electrice a crescut, au început să apară și o serie de probleme în trafic. În metropole precum Paris, numeroși utilizatori abandonează trotinetele electrice pe trotuare după ce le folosesc, iar acest lucru a stârnit nemulțumirea pietonilor.

Primăria Parisului a anunțat însă adoptarea unei măsuri dure pentru a preveni această situație. Astfel, începând din 1 iulie, în Paris se va interzice abandonarea trotinetelor electrice pe trotuare, iar amenda pentru nerespectarea acestei reguli va fi de 49 de euro (circa 250 de lei). Interesant este însă că amenda va fi plătită de furnizorul serviciului de închiriere, nu de utilizatorul final.

În schimb, aceeași lege menționează că trotinetele electrice trebuie parcate în aceleași locuri în care au dreptul să parcheze mașinile și motocicletele. Inevitabil, acest lucru va conduce la o nouă problemă, întrucât șoferii se plâng deja că numărul locurilor de parcare din Paris este insuficient.

Potrivit unor studii, în Paris vor circula circa 40.000 de trotinete electrice la sfârșitul anului viitor.

Popularitatea trotinetelor electrice este în creștere semnificativă și în România, în special în București.

Pe piața locală există deja o serie de furnizori care au intrat sau se pregătesc să intre pe acest segment, iar printre ei se numără Lime, Flow, Wolf-e sau Bolt.

De altfel, circa 20% dintre români intenționează să cumpere o trotinetă electrică până la finalul acestui an, iar bugetul mediu alocat în acest sens este de 2.000 de lei

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru