La sfârșitul lui 2020, Panasonic anunța că analizează ideea construcției unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Norvegia. Japonezii spuneau atunci că principalul lor client ar putea să fie viitoarea uzină Tesla de lângă Berlin.
Panasonic este deja partener și furnizor al producătorului american, investind 100 de milioane de dolari într-o nouă linie de producție a bateriilor pentru mașini electrice în cadrul uzinei Tesla Gigafactory din Nevada.
În acest context, Panasonic a făcut un anunț oarecum surprinzător privind vânzarea tuturor acțiunilor pe care le deținea la Tesla. Un purtător de cuvânt a spus că tranzacția a adus companiei japoneze suma de 3.6 miliarde de dolari.
Banii ar urma să fie folosiți de Panasonic pentru investiții și diversificarea portofoliului.
Japonezii au subliniat că vânzarea acțiunilor nu va afecta parteneriatul cu Tesla și că tranzacția a fost făcută în conformitate cu strategia acționariatului.
Via Reuters
Procesul de "divorţ" fiind de aşteptat.
În apărarea ei, Tesla are o situaţie similară Apple vs Intel, unde Apple renunţa la partenerul Intel pentru procesoare, Apple făcându-şi procesoare in house, tocmai pentru că Intel nu progresau şi nu satisfăceau cererea Apple care era pusă faţă în faţă cu concurenţa.
Succes celor de la Panasonic, dar lupii tineri gen Quantum Scope... o să le fie greu
Ghici cu cine dezvolta Toyota tehnologia solid state...?
Toyota poate ar avea o şansă cu solid state hidrogen.
Da, nu solid state battery ci hydrogen.
Dar vom vedea.
https://youtu.be/06AhaQXhuwQ
https://global.toyota/en/newsroom/corporate/31477926.html
O altă firmă separată în care două firme... join... a... venture... ca să facă bani împreună
Sunt în relaţii bune, dar nu fuzionează (sau nu încă)
Dacă nu ştiţi ce e un join venture nu mai puneţi mâna pe vot. Mi-ar fi ruşine în locul vostru.