OFICIAL: Urmașul lui Bugatti Chiron va fi lansat în 20 iunie: motor V16 hibrid

de Tiberiu Safta
Miercuri, 05.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a confirmat oficial data lansării succesorului lui Chiron. Astfel, noul model exotic al francezilor va fi dezvăluit în 20 iunie și va primi un motor V16 hibrid.

Anul acesta, Bugatti a marcat un final de eră odată cu sfârșitul producției lui Chiron. Ultimul exemplar al modelului exotic de performanță lansat în 2016 a fost produs în urmă cu o săptămână. Din fericire, Bugatti Chiron va avea un succesor care va fi dezvăluit foarte curând.

Mai exact, constructorul francez a confirmat oficial data lansării urmașului lui Chiron, încă nebotezat. Astfel, noul model va fi prezentat oficial în 20 iunie. Așa cum am aflat anterior, noul succesor al lui Chiron va avea un motor V16 hibrid, care ar putea dezvolta circa 1800 de cai putere.

Noul propulsor va înlocui actuala unitate W16 pur termică. De asemenea, față de motorul supraalimentat al lui Chiron, propulsorul succesorului său va fi aspirat natural. Potrivit zvonurilor, noul model exotic va atinge 100 de km/h în două secunde, 200 de km/h în mai puțin de 5 secunde, 300 de km/h în mai puțin de 10 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 446 de km/h.

Chiar dacă noul succesor al lui Bugatti Chiron va fi dezvăluit în acest an, livrările ar urma să înceapă abia din 2026.

Producția ar urma să fie limitată la numai 250 de exemplare.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru