OFICIAL: Se deschide circulația pe Transfăgărășan, însă doar pe timpul zilei

de Alexandru Monenciu
Joi, 06.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile anunță deschiderea Transfăgărășanului începând cu data de 7 iunie, pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Lac și Piscul Negru. Pentru început, circulația va fi deschisă doar pe timpul zilei.

În urmă cu câteva săptămâni, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunța că drumarii deszăpezesc Transfăgărășanul și că, dacă totul decurge conform planului, circulația ar putea fi deschisă la jumătatea lunii iunie.

Acest lucru se va întâmpla mai repede, mai exact chiar de pe 7 iunie. Așadar, începând cu dimineața zilei de vineri, circulația va fi deschisă pe porțiunea dintre Bâlea Lac și Piscul Negru, însă doar pe timpul zilei, scriu cei de la Profit.

"De mâine (7 iunie), începând cu ora 07:00, se deschide circulația pe Transfăgărășan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. Precizăm că circulația va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00-21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță," precizează cei de la DRDP.

Pe lângă amenințarea vremii nefavorabile, cei care tranzitează Transfăgărășanul trebuie să fie atenți la urși, având în vedere că "anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă," se mai arată în comunicatul oficial.

via Profit

Comentarii (1)

  • Flavius
    As vrea sa-mi explice cineva de ce pe Transfagarasan se poate circula pana la ora 21 iar pe Transalpina doar pana la ora 18 ???? Sa fie de vina conflictul existent de mai mult timp intre seful Sectiei Drumuri Nationale din Tg. Jiu si Panescu , seful cabanierilor din Ranca? Nu este pentru prima data cand SDN Tg. Jiu saboteaza Ranca
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru