OFICIAL: Polițele RCA, mai scumpe pentru șoferii din București și Ilfov sub 30 de ani

de Tiberiu Safta
Miercuri, 24.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prețurile polițelor RCA vor fi mai mari pentru șoferii din București și județul Ilfov sub 30 de ani față de restul țării. Polițele sunt mai scumpe pentru acești șoferi din cauza numărului mai mare de accidente.

Începând de azi, toți șoferii din București și județul Ilfov sub 30 de ani vor trebui să plătească mai mult pentru polițele RCA față de restul țării. Această scumpire are loc din cauza numărului mai mare de accidente produse în cele două unități administrativ-teritoriale. Din cauza numărului mare de accidente, valoarea daunelor este printre cele mai mari din România.

Ca urmare a scumpirilor, un șofer cu o vârstă până în 30 de ani și care conduce o mașină cu o putere mai mică sau egală cu 50 kW (68 de cai putere), va trebui să plătească 3200 de lei. Suma este aproape dublă față un șofer cu aceleași criterii din alte zone ale țării.

Pentru cei din categoria de vârstă 31 – 40 de ani și cu mașini cu putere mai mică sau egală cu 50 kW, tariful este acum mai mic, de 1712 lei. Asta înseamnă un preț mai mic cu 17% față de prețul polițelor RCA din primul trimestru al acestui an.

Cea mai mare scădere de prețuri este la aceeași categorie de vârstă, însă pentru cei care au mașini cu o putere mai mare de 300 kW (408 cai putere).

În cazul lor, noul tarif de referință este de 1714 lei, adică mai mic cu 53% față de tariful mediu din primul trimestru din 2024.

Toate tarifele de referință vor putea fi văzute în imaginea de mai jos. Noile prețuri RCA vor rămâne plafonate până la sfârșitul lui septembrie.

via Profit

Comentarii (16)

  • wickedgam
    Hmm...nu mi se pare corect avand in vedere ca 40% din masinile care circula in Bucuresti sunt inmatriculate in alte judete. O masura negandita si incorecta care doar o sa conduca la si mai multe smecherii fata de prezent. Oricum au ajuns preturile la RCA foarte mari chiar comparativ cu tarile (mult) mai bogate din Vest. Asta se datoreaza din pacate prostiei si lasitatii autoritarilor...
    7 2
  • AXABrt
    Hmm de ce kw si nu cmc ?
    Poate o sa vedeti in cur_and multe motoare V8 de peste balta in Bucurestiul ala imputit. Succesuri.
    Eu imi iau un Chevy V8 4.1 litri la 88 kw !
    3 4
  • În primul rând rca pe bază de cnp, ca și răspundere civilă individuală, fără a implica mașina. Se evită astfel situații de genul mașina pe numele părinților și o conduce odrasla de 18-20 de ani care nu are niciun istoric.
    În al doilea rând, salriile celor de la asf reduse. Nu se poate ca în câțiva ani să ai 3-4-5 firme falimentare de asigurări falimentare și tu să iei bonus de performanță.
    În al treilea rând, disciplinarea șoferilor, amenzi + suspendare + anulare permis. Suntem țara cu cea mai mare rată de accidente rezultă daune multe și mari, de aici și rca mare.
    9 2
  • Se face nedreptate iarasi.
    Trebuie data amenda si pe marca de masina ca in alte tari: cei cu BMW platesc amenzi mai mari pentru ca provoaca multe accidente grave si daune mai mari.
    Trebuie studiata problema si amendati, lasati fara permis pe viata toti retarzii care circula cu viteza ca asa vad ei in reclamele BMW!
    Cand il prinzi pe handicapat cu 200 km/h pe autostrada, nu mai ai ce discuta cu el.
    Lasat fara permis si puscarie pentru instigare la omor deosebit de grav!
    4 11
  • https://www.bizbrasov.ro/2024/01/04/autoturisme-bmw-romania-implicate-accidente-honda-hyundai-porsche/
    Avem smecheri, avem RCA marit.
    Desigur nu li se aplica si lor ca ei nu platesc RCA!
    4 4
  • Asa mi s-a parut si mie, ca s-au cam inmultit BMW-urile prin Bucuresti, deci era normal sa apara si astfel de scumpiri.
    Va creste mult si rata de imbolnavire a copiiilor cu cancer de plamani si astm pentru ca se opteaza pentru diesel in orase. Deci in curand vor fi majorate si contributiile la sanatate. Bucurestiul e supra aglomerat cu troace obosite diesel, desi par noi si sunt frumos vopsite, ele au multi km reali si consuma nu doar motorina ci si ulei.
    Daca va place cocalareala, sa platiti mai mult.
    In curand solutia se va imprastia in toata Romania, pentru ca nu doar in Bucuresti sunt multe accidente, ci in toata Tara.
    Bucuria firmelor de asigurare care lucreaza mana in mana cu producatorii care fac reclame la liniute si drifting.
    Meritati ce primiti cu varf si indesat.
    Prostia se plateste scump. Pacat ca platim la comun cu toti prostii.
    2 4
  • Asta cu asigurari marite este mai putin ingrijoratoare decat:
    https://www.g4media.ro/bucurestiul-a-doua-cea-mai-poluata-capitala-din-ue-ce-solutii-antipoluare-promit-4-candidati-la-primaria-capitalei-la-alegerile-din-iunie-2024-taxe-pentru-masini-si-padurea-parc-baneasa.html
    Particulele mici aflate in suspensie (majoritatea de la DIZAL), sunt mult mai mari decat maximul admis pentru sanatate.
    Deci dragi retarzi care mai luati diesel, bucurati-va ca faceti din Bucuresti o capitala in top European, desigur alt top negativ.
    Cu cat mai multi retarzi, cu atat mai greu ne va fi.
    DIZAL rullzzz forever.
    Moarte usoara prostilor!
    3 4
  • @Dorel: Bucurestiul este asa de poluat pentru ca aia din China produc electricitate din carbuni si vine norul de fum cu particule daunatoare sanatatii din China fix prin Bucuresti. Nu afecteaza alte capitale europene, ca aia iau multe masini diesel si nu cumpara electrice.
    Deci explicatii exista :))
    Daca te uiti la ce comentarii pun unii te amuzi copios.
    De vina sunt astia care ne baga pe gat electricele!!! Sa nu ne mai pacaleasca dom'le, ca uite ce bine e prin Bucuresti si ce rau o duc capitalele europene care au ales sa puna taxe la dieseluri si sa mearga pe electrice. Au ajuns atat de rau ca nu prind top 3 cele mai poluate capitale din Europa. Nici Oslo, Copenhaga, Helsinki, Amsterdam,Paris, etc nu stiu cum sa faca, daca sunt condusi de oamenii rai care impun electrice si norme pentru poluare.
    Sa le fie rusine ca nu cumpara dieselurile curate!
    3 4
  • cresterea rca e justificata, mai ales in bucuresti, unde traficul este extrem de ingramadit si sacadat si se produc accidente cu gramada, apoi toti vor sa-si recupereze pagubele prin rca. fondurile din rca nu sunt un sac fara fund. pe de alta parte mai au dreptate si ceilalti comentatori de mai sus care amintesc ca bucurestiul e plin de masini din judetele invecinate sau ca nu s-a facut nimic notabil pentru orasul asta sufocat de masini si imputit la propriu si la figurat de cei care nu vor sa-si dezlipeasca fundurile de masina, in conditiile in care retea de transport public exista pe aproape fiecare strada, dar na, fudulia e mare si obiceiurile proaste se dezvata greu.
    7 2
  • Pentru dan_grc fara numarrrrr
    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/vama-sculeni-bmw-cu-itp-masluit-inmatriculare-suspendata-fara-rca-si-cu-numere-de-plastic--373982.html
    Circula o stire pe net: Daca votati George Simion cica nu mai aveti nevoie de ITP si RCA la BMW-uri :)) de ce s-a ales marca asta e lesne de inteles :))
    2 5
  • La BMW nu e nevoie de RCA, deci degeaba se maresc tarifele:
    https://www.obiectivdesuceava.ro/local/tanar-din-udesti-cu-permisul-suspendat-depistat-la-volanul-unui-bmw-fara-itp-si-rca/
    2 3
  • George Simion
    votatima si o sa v-a d-au la totz apartamente la 35k. o sa v-a mai d-au si bmw dizal, asea cum va place voo, sh tipla ful dacat piele nare, la 2k. am si cu piele, alea e la 2k juma. dacat eu stiu cum sa fac romani fericitz. votatima. primi 100 care ma voteaza primeste de la stat bonus anulare gratis la depefeu. votatima. alte surprize in curand, dacat pentru romani adevaratz!
    2 2
  • un cetatean
    Cand am citit titlul chiar ma intrebam in cate comentarii va fi vina Bmw pt scumpirea asigurarilor, Mihai, Vali, Gigel la datorie toti pentru unul si unul tot ala, lipseste Matei, probabil a avut treaba .
    8 1
  • @un cetatean
    Si eu sunt mirat ca dorm dan_grc si Dutz. De obicei sareau repede in apararea lor.
    Hai ca trebuie sa recunosti si tu ca sunt faimoase specimenele cu Behemveuri:
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10211603/VIDEO-BMW-crashes-police-chase-Bucharest-Romania.html
    Scrie si presa internationala despre ei.
    Ca si prin Anglea e aceleasi specimene.
    Topul marlanilor din UK (se aplica international):
    https://www.dailymail.co.uk/travel/article-12147957/BMW-drivers-voted-rudest-motorists-Britains-roads.html
    Deci BMW primul loc si coronita, Audi al doilea si Mercedes pe 3.
    3 4
  • Ehe cite dintre panaramele aste si-ar dori Bmw.Dar asta e raman la renault, kia si alte cotoarbe.Nu sunt bani.Asta e strumfitelor.
    1 5
  • Absolut, unii trec de la căruță și microbuz direct la ”premium”. Când alfabetizarea înseamnă pentru unii doar să tindă la ”țoale dă firmă și mașină jmecheră” n-ar trebui să ne mai mire nici vechimea nici halul în care o folosesc și nici ce rezultă pe șosele. Un nenumit de-ăsta nici nu concepe că există și alte alegeri în afară de ce-a auzit el în sat, ci doar "fraeri care n-are bani", el vrând să dea impresia că s-a ajuns.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru