OFICIAL: Conceptul Hyundai N Vision 74 va deveni model de serie

de Tiberiu Safta
Joi, 29.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat oficial că va transforma conceptul N Vision 74 într-un model de serie. Acesta va fi un model electric de performanță și este unul din cele 21 de modele electrice care vor fi lansate de marca sud-coreeană până în 2030.

În vara lui 2022, Hyundai a prezentat conceptul N Vision 74. Acesta este un concept al unei mașini electrice de performanță, de inspirație retro. Numărul 74 din numele său face trimitere la anul 1974, atunci când Hyundai a prezentat primul său concept din istorie, Pony. La un an după prezentarea acelui concept, Hyundai Pony a devenit model de serie și a marcat debutul mărcii sud-coreene.

Conceptul prezentat în urmă cu 2 ani s-a dovedit a fi foarte popular în rândul fanilor mărcii și nu numai. De atunci, au tot apărut zvonuri și speculații că Hyundai ar avea în plan să transforme acest concept într-un model de serie. Iată că acum rugăciunile celor care doreau acest lucru le-au fost îndeplinite. Hyundai a confirmat oficial că va transforma conceptul N Vision 74 într-un model de serie. Confirmarea a avut loc în cadrul unei conferințe cu investitorii mărcii.

Viitorul model de serie va fi unul electric de performanță și va fi unul din cele 21 de modele electrice pe care Hyundai le va lansa până la sfârșitul acestui deceniu.

Pentru moment, Hyundai nu a dezvăluit nicio informație tehnică nouă despre viitorul model de serie. Cunoaștem, în schimb, că N Vision 74 în forma sa de concept primește un propulsor de 680 de cai putere și 900 Nm. Conceptul primește și tehnologie de vectorizare a cuplului, iar autonomia se apropie de 600 de kilometri.

Cel mai probabil, viitorul model va fi produs în serie limitată. Potrivit unui zvon apărut în iarna anului trecut, doar 100 de unități vor fi produse. Dintre acestea, doar 70 ar urma să fie vândute pe piață, în timp ce restul de 30 de exemplare ar urma să fie produse special pentru competiții. Există și posibilitatea ca viitorul model de serie să primească și o versiune alimentată cu hidrogen.

Hyundai nu a dezvăluit anul lansării versiunii de serie a conceptului N Vision 74. Cu toate acestea, o publicație sud-coreeană spune că producția noului model va începe din 2026.

via Motor1

Comentarii (3)

  • well done hyundai!
    7 0
  • Ion I Ion Ion
    Le-am arvunit pe toate 70 pentru olimpicii nostri de aur de la Los Angeles 2028.
    3 0
  • Lancia 037
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru