O studentă din Australia a inventat o cască pliabilă, nominalizată la premiul Dyson
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
O studentă din Australia a înscris proiectul unei căşti moto pliabile în concursul James Dyson. Respectiva competiţie le este destinată studenţilor din 18 ţări şi reprezintă o provocare de design pentru studenţi. Scopul fiecărei ediţii este de a proiecta un obiect care să rezolve o problemă. În cazul acestui element de protecţie, casca Proteus economiseşte spaţiu. Pe lângă faptul că respectă toate normele australiene necesare unei căşti moto, aceasta încape într-un rucsac standard, nemaifiind nevoie ca purtătorul său să o ţină în mănă sau să folosească o geantă specială pentru a transporta această cască. Din păcate, respectiva cască nu prezintă şi o apărătoare pentru bărbia purtătorului, fiind destinată utilizării în vacanţe şi în naveta cotidiană.
Produsele înscrise în proiect sunt jurizate de o echipă formată din designeri cu renume mondial, ingineri şi critici de design în fiecare dintre cele 18 ţări. Aceştia denumesc primele 10 proiecte şi stabilesc câştigătorii naţionali. Toate proiectelele naţionale sunt incluse într-un Top 20, realizat de specialiştii de la Fundaţia James Dyson, iar un juriu internaţional alege 15 finalişti internaţionali. În urma informaţiilor primite, James Dyson numeşte câştigătorul şi locurile doi şi trei.
Câştigătorul sau echipa căştigătoare a Premiului James Dyson primeşte 10.000 de lire, iar departamentul universităţii pe care o urmează acesta primeşte şi el 10.000 de lire sterline. Produsul rezultat primeşte Certificatul James Dyson, iar studenţii care au participat la proiect se vor mândri şi cu Trofeul Dyson.
La nivel internaţional, studenţii care obţin poziţiile doi şi trei primesc un certificat Jams Dyson şi 2.000 de lire sterline. La nivel naţional, câştigătorii acestui priemiu primesc certificatul James Dyson şi 1.000 de lire sterline. Finaliştii la nivel naţional din fiecare ţară (cel mult nouă) primesc un certificat Dyson Award. Câştigătorul va fi anunţat pe 22 iulie 2011.Via | Autoblog
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Tesla anunță o rechemare în service care afectează toate exemplarele Cybertruck comercializate până acum. Din cauza unui adeziv problematic, un element de caroserie, de la nivelul plafonului, se poate desprinde în timpul condusului. (21.03)
-
Conform noilor date apărute la nivelul Uniunii Europene, România a fost țara cu cele mai multe decese rezultate din accidente rutiere în 2024. Țara noastră a înregistrat, în schimb, o scădere a numărului de accidente fatale față de anii precedenți. (19.03)
-
Ineos a inițiat o campanie de rechemare pe piața din Statele Unite pentru unicul său model, Grenadier. Potrivit campaniei de recall, sunt vizate peste 7000 de exemplare ale căror uși se pot deschide în mers. (15.03)
-
Noul Renault Austral facelift debutează cu un design revizuit. Din vară, disponibil în România
-
Noul Renault 4 electric poate fi comandat în România: start de la 28.900 de euro
-
(P) Programul Rabla 2025: Cum să-ți schimbi mașina cu ajutorul finanțării 123Credit.ro
-
Noul Hyundai Ioniq 6 facelift: design mai agresiv și mai multe butoane fizice
-
Noul Hyundai Nexo: SUV alimentat cu hidrogen cu autonomie de peste 700 km
Comentarii (0)