O companie americană a inventat amortizoarele care dezvoltă energie electrică
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
După ce modelele ecologice au început să adopte soluţii ingenioase de dezvoltare a electricităţii, cum sunt deja cunoscutele pachete de captare şi reutilizare a energiei utilizate la frânare, o noua astfel de tehnologie e pe cale să fie dezvoltată şi să apară în serie. Este vorba de un sistem de amortizoare dezvoltat de o companie americană prin care cursa resorturilor este utilizată ca sursă de energie electrică.
Dacă energia degajată de cursa amortizoarelor este disipată astăzi, fără excepţie, prin căldură, compania americană Levant Power Corporation utilizează energia cinetică pentru a genera electricitate. Evident, nu vorbim de curent electric care să poată împinge maşina, însă energia electrică generată este îndeajuns de multă pentru a suporta funcţionarea ştergătoarelor, a luminilor de bord sau a ventilatoarelor sistemului de aer condiţionat. Astfel, economia de combustibil realizată este de 1 până la 6 procente. Denumirea oficială a amortizoarelor-minune este GenShocks.
"Genshocks arată ca nişte amortizoare normale, singura diferenţă fiind faptul că au un cablu electric ataşat la unul dintre capete.
Costă puţin mai mult decât amortizoarele normale, însă investiţia este amortizată extrem de repede prin limitarea consumului. Conform predicţiilor noastre, produsul va fi isponibil pe piaţă în prima jumătate a anului 2011", susţine Shakeel Avahdany, directorul companiei.via | NYTimes
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Probabil aceasta firma a bagat in practica ideea acelor cercetatori.