Noul Volkswagen Passat Pro: berlină alungită pentru piața din China

de Tiberiu Safta
Luni, 02.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SAIC Volkswagen, divizia chineză a mărcii germane, a dezvăluit noul Passat Pro. Aceasta este o berlină alungită creată special pentru piața din China.

Noua generație Volkswagen Passat este vândută exclusiv sub forma unui break pe piața europeană. Nu de aceeași situație avem parte și în China, deoarece modelul de clasă medie este vândut acolo și în varianta berlină. Acum, constructorul german a prezentat o nouă versiune a lui Passat. Noul model se numește Passat Pro și este o versiune alungită a lui Passat sedan. La fel ca versiunea cu ampatament normal, noul Passat Pro este destinat exclusiv pieței chineze.

Noul model este identic ca design în partea frontală cu Passat-ul european. Și aici avem o priză de aer de dimensiuni foarte mari, deasupra căreia sunt montate faruri LED unite printr-o bandă subțire iluminată și separată la mijloc de sigla Volkswagen. Partea din spate, pe de altă parte, are un design diferit față de cel văzut la Passat Variant. Stopurile au o formă nouă și sunt unite printr-o bandă LED. Imediat sub această bandă este vizibilă și inscripția cu numele modelului.

Ca dimensiuni, noul Volkswagen Passat Pro are o lungime de 5006 milimetri, o lățime de 1850 de milimetri, o înălțime de 1489 de milimetri și un ampatament lung de 2871 de milimetri.

Cu alte cuvinte, noul Passat Pro este mai lung cu 89 de milimetri la caroserie și are un ampatament mai lung cu 30 de milimetri.

Pe piața chineză, noul Passat Pro este disponibil în două linii de echipare sub forma unor ediții, numite Pioneer Edition și Starry Sky Edition. SAIC Volkswagen oferă și pachetul vizual opțional Black Warrior pentru un aspect mai dinamic.

În habitaclu, noul model primește un instrumentar digital de 10.3 inch, un ecran central de 15 inch și un ecran pentru pasagerul din față de 11.6 inch. Berlina de clasă medie mai primește un heads-up display cu realitate augmentată integrată, un sistem audio Harman Kardon cu 16 incinte și un sistem de conducere autonomă de nivelul 2++.

Scaunele din față sunt ventilate, încălzite și reglabile electric, iar acestea primesc și funcție de masaj. Inclusiv scaunele din spate au parte de cea din urmă funcție. Dotările la interior sunt completate de un sistem de iluminare ambientală cu 30 de culori.

Noul Volkswagen Passat Pro va fi disponibil cu două motorizări.

Pentru început, noul model primește un motor pe benzină 2.0 TSI de 220 de cai putere și 350 Nm. Mai târziu, va fi disponibil și un motor de 1.5 litri, tot pe benzină, care va dezvolta 160 de cai putere. Indiferent de motorul ales, Passat Pro este dotat exclusiv cu o cutie automată DSG cu 7 trepte.

Deocamdată, SAIC Volkswagen nu a anunțat prețurile noului Passat Pro pentru piața din China.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Banditos
    "Cu cat e mai scurta lama cu atat mai lunga e teaca"

    Proverb modern chinezesc. Dinastia Xi
    9 2
  • Bixente
    N-ar trebui sa se faca o exceptie cu acest model -din ratiuni practice- pentru piata europeana:
    Olanda, natiunea cea mai inalta din lume.
    2 1
  • @Bixente
    Olandezii încap bine-mersi in versiunea normală. Chinezii însă... trebuie să compenseze pentru lungimea mai scurtă a... picioarelor.
    3 0
  • unualtu
    Curand, VW va lansa Golf Pro Max si Passat B10 Ultra
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru