Noul Subaru Forester a ajuns în Europa: din cauza normelor de emisii, motorul oferă 136 CP

de Alexandru Monenciu
Joi, 03.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Subaru Europa anunță că noul Forester a debutat, oficial, pe Bătrânul Continent. Este disponibil alături de o motorizare e-Boxer, mild-hybrid, care oferă 136 de cai putere.

Subaru Forester nu mai are nevoie de nicio prezentare, mai ales pentru împătimiții mărcii nipone. Lansat pentru prima oară în 1997, Forester a fost comercializat în peste 5 milioane de exemplare, până în prezent. Este, totodată, al treilea cel mai vândut model Subaru în Europa.

La finalul anului trecut a primit o nouă generație care a debutat, inițial, pe piața nord-americană. Acum, noul Forester a ajuns în Europa.

Din punct de vedere estetic, varianta europeană este copia fidelă a celei americane. Avem o parte frontală revizuită, cu o grilă supradimensionată, design nou pentru faruri (montate pe două niveluri), jante de 18 sau 19 inch și, desigur, protecții din plastic pentru aripi.

Partea din spate aduce și ea câteva noutăți estetice, inclusiv stopurile cu un design nou, unite de o bandă neagră.

Paleta de culori exterioare este compusă din 11 nuanțe, dintre care două sunt noi. River Rock Pearl este doar un exemplu.

Habitaclul a fost, la rândul său, revizuit.

Avem un display central nou, de 11.6 inch, scaune față mai confortabile, sistemul multimedia are conexiune Apple CarPlay și Android Auto fără fir, iar portbagajul are un volum de încărcare cuprins între 508 și 1.720 de litri.

Clienții au la dispoziție și o zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile, cu o putere de 10W. 

MAI PUȚINĂ PUTERE, DIN CAUZA NORMELOR DE EMISII

Sub capota noului Subaru Forester regăsim propulsorul e-Boxer de 2.0 litri, mild-hybrid, care în acest caz oferă 136 de cai putere (din cauza normelor de emisii din Europa). Varianta pentru piața nord-americană dispune de 180 CP. Transmisia este, în continuare, una Lineartronic.

Rigiditatea torsională a șasiului a fost mărită cu 10%, direcția a fost revizuită, iar cursa pedalei de frână a fost optimizată. Garda la sol măsoară 220 de milimetri, iar sistemul X-Mode cu funcție dublă este standard.

Din punct de vedere al siguranței, noul Forester vine echipat cu tehnologia EyeSight îmbunătățită.

Aceasta are acum 15 funcții, dintre care 5 sunt noi, iar 7 sunt îmbunătățite.

Lista include, printre altele, sistem de oprire în caz de urgență, o premieră pentru Subaru, Front Warning Assist, Front Cross Traffic Braking, recunoașterea indicatoarelor rutiere și sistem de monitorizare a conducătorului auto.

via Subaru

Comentarii (9)

  • Îmi permit să las primul comentariu și anume că acest Subaru este singura mașină din lume având , citez : " zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile, cu o putere de 10 kW. "

    In rest sperăm că lineartronic este mai fiabila decât cele din trecut care crăpau subit pe la 80 mii km, nici măcar mile.

    Consumul măricel, se merita doar pentru cei ce au neapărat nevoie de sistemul 4x4 adică ciobani, oieri, cowboys and girls. In rest pentru uz strict urban probabil nu merita prețul. Nici măcar pentru pasionații mărcii in lipsa unei versiuni wRX STI.
    Aia pasionați prefera încă primul forestier. Din motivul de mai sus.
    2 0
  • Nici nu vreau sa mi imaginez cat de greu o sa traga motorul acela pe aceasta caroserie..Traiasca UE, dupa ce ca era in moarte clinica , o sa moara cu siguranta Subaru in Europa
    15 8
  • Am vazut-o in trafic si e o hardughie de masina. O sa se cam taraie cu motorizarea de 136 de cai.
    Pe de alta parte 5 milioane in ~25 de ani nu e rau deloc. Nu e de mirare daca ne gandim ca dupa 10 ani, 99% din Masinile Subaru sunt inca pe sosea. Mare lucru.
    9 5
  • Elektrikkk
    Subaru, altă companie japoneză leşinată ca Mazda.

    Mild hibrid, adică aşa o adiere de nimic.

    Puteau să ia lecții de la Rivian R1T care sunt azi maşina cu cea mai multă putere instant pe roată !!

    Ce face Rivian pe teren, nu poate face nicio maşină termică.
    3 19
  • ca face rivian prietene? Sta la incarcat?
    10 2
  • @ AM

    Rectificați prostia asta pe care ați emis-o:

    "Clienții au la dispoziție și o zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile, cu o putere de 10 kW."

    La 10 kw încarci bateria mașinii, nu telefonul.
    10 1
  • pacat, cu 136cp la ditamai masina ...e un chin
    doar pt diehards
    3 1
  • Văd că unii p-aci se minunează că are mașina doar 136 cp.

    Mă copii, mai puneți mâna pe fizica de a șaptea și invățați ce înseamnă cuplu, ce înseamnă putere. Nu vă mai băgați aiurea-n discuții, zău.
    Cuplul motor este forța care pune în mișcare mașina. Valoarea mare a acestuia îți arată că mașina va pleca mai rapid de pe loc. Altfel spus, degeaba motorul tău dezvoltă 500 de cai putere, dacă cuplul motor este mic. Caii putere îți determină viteza de deplasare.
    Acesta fiind un motor aspirat va avea valori maxime de cuplu și putere la turații mari.
    2 1
  • va avea doar ca valorilea alea mari de cuplu si putere doar la turatii mari se obtin
    un turbo le facea disponibile la turatii normale de mers cu masina
    plus ca valorile alea de cuplu si putere la turatii normale au prostul obicei sa se piarda prin transmisie ( cutie cvt si 4wd)
    adica va fi si mai lesinata decat este. si va consuma si mai mult. nasol moment. Subaru nu mai are relevanta pe piata europeana. O skoda 4x4 dsg ii da fum din toate pozitiile
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru