Noul Scout Terra Pickup: versiune cu range extender care mărește autonomia cu 800 km

de Tiberiu Safta
Vineri, 25.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scout Motors, noua marcă americană de mașini de teren electrice a Grupului Volkswagen, a prezentat oficial noul concept Terra Pickup. Conceptul electric va fi transformat în model de serie în 2027 și este asemănător la nivel tehnic cu noul Traveler SUV.

După ce am văzut în premieră noul Scout Traveler SUV, a venit momentul să facem cunoștință și cu cel de-al doilea model al celei mai noi mărci din cadrul Grupului Volkswagen. Al doilea model al americanilor de la Scout se numește Terra Pickup și este asemănător din punct de vedere tehnic și estetic cu conceptul Traveler SUV.

La fel ca cel dintâi model, noul Terra Pickup primește un design retro-modern cu o caroserie pătrățoasă și cu o parte frontală desenată foarte simplu. Aici avem o grilă neagră acoperită, faruri LED subțiri și un scut de protecție integrat în bară.

Evident, cea mai mare diferență dintre noul Terra Pickup și Traveler SUV este bena, care are o lungime de 167.6 centimetri. Datorită benei, noul Scout Terra Pickup este desenat diferit în partea din spate față de Traveler SUV. Aici avem stopuri LED sub forma unor benzi subțiri care înconjoară suprafața de deschidere a benei. În interiorul stopurilor este prezentă și noua siglă Scout, care este iluminată.

Exact la fel ca în cazul lui Traveler SUV, noul Scout Terra Pickup primește jante negre încălțate în anvelope de teren, precum și accente negre pentru praguri, protecțiile aripilor, montanți și bare.

Noua camionetă electrică primește același propulsor ca Traveler SUV.

Scout nu a dezvăluit puterea motorului, însă acesta promite să ofere un cuplu de aproximativ 1355 Nm, ceea ce îi va permite camionetei să accelereze de la 0 la 96 km/h în 3.5 secunde. Modelul primește o arhitectură de 800 de volți și promite o autonomie de 563 de kilometri. La fel ca în cazul lui Traveler SUV, capacitatea bateriei nu a fost dezvăluită.

Aceasta va putea fi încărcată la un curent de 350 kW la o stație de încărcare rapidă. Noul model va adopta standardul de încărcare NACS și va fi oferit și în versiunea Harvester, care aduce un motor pe benzină pe post de range extender. Acesta din urmă ajută la creșterea autonomiei cu încă 805 kilometri.

Interiorul noului Scout Terra Pickup este aproape identic cu cel văzut la Traveler SUV. Aici avem un instrumentar digital, un ecran central mare cu un rând de butoane fizice prezente sub acesta, precum și un volan aplatizat în părțile superioare și inferioare. Singura diferență față de Traveler SUV este faptul că noul Terra Pickup poate fi configurat cu scaune față de tip banchetă, cu 3 locuri.

De asemenea, noul Scout Terra Pickup va putea să tracteze vehicule cu o greutate maximă de 4.5 tone.

La final, în bena noului model sunt prezente două prize de 120 de volți, precum și o priză de 240 de volți, disponibilă doar pentru Terra Pickup.

Producția noului Scout Terra Pickup va începe în 2027, la uzina Volkswagen din Carolina de Sud, în Statele Unite. Este de așteptat ca prețul de pornire al noului model să fie de circa 60.000 dolari.

via Scout

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru