Noul Renault 5 electric poate fi comandat în România: start de la 30.750 de euro

de Alexandru Monenciu
Vineri, 31.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile a deschis comenzile pentru noul Renault 5 electric în România. Inițial sunt disponibile două niveluri de echipare, iar prețurile pornesc de la 30.750 de euro cu TVA.

La finalul lunii februarie am văzut pe viu noul Renault 5 electric. Acum, modelul francez poate fi comandat în România unde, inițial, va fi disponibil în două niveluri de echipare.

5 NIVELURI DE ECHIPARE DIN 2025

Acestea sunt Techno și Iconiq Cinq. Dar, din 2025, gama va fi completată cu alte 3 echipări și anume Five, Evolution și seria specială Roland-Garros. Așadar, românii pot comanda acum numai versiunile Techno și Iconiq Cinq.

Ambele vin echipate cu bateria de 52 kWh care promite o autonomie de până la 410 kilometri, în ciclul WLTP. Mai departe, avem un motor electric de 150 CP, suficient pentru a atinge 100 de km/h în mai puțin de 8 secunde, și un încărcător bidirecțional de 11 kW.

La o priză de 100 kW, bateria se încarcă de la 15 la 80% în 30 de minute.

Ulterior va fi disponibilă și o baterie de de 40 kWh, astfel că autonomia va ajunge la 300 de kilometri. Acest acumulator va fi disponibil, în 2025, pe modelele cu un preț de pornire de 25.000 de euro, fără eco-bonus.

Acumulatorul vine în compania unui motor electric, disponibil în versiuni de 95 și de 120 de cai putere

MOTOR PUTERE
CUPLU
NOUL Renault 5 electric
PREŢ
(€ cu TVA)
ECHIPARE Techno
52 kWh 150 CP
- Nm
30.750
ECHIPARE Iconic Cinq
52 kWh 150 CP
- Nm
32.750

Noul Renault 5 electric poate fi comandat în 5 nuanțe exterioare: Galben Pop, Verde Pop, Albastru Midnight, Alb Pearl și Negru Starry.

Echiparea standard include, printre altele, pompă de căldură, încărcător bidirecțional de 11 kW, încărcător rapid de până la 100 kW DC, climatizare automată, jante Techno sau Chrono de 18 inch și cameră video pentru mersul cu spatele.

De asemenea, tot standard sunt ecranele de 10 inch (pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul multimediat OpenR Link).

Renault 5 electric poate fi achiziționat prin programul Rabla Plus. Astfel, după ce scădem eco-bonusul de 5.100 de euro, echiparea Techno are un preț de 25.650 de euro, cu TVA inclus.

Noul Renault 5 electric vs. principalii concurenți

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
AUTONOMIE
(km, WLTP) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Renault 5 electric
52 kWh
150 410 8.0  30.750
Fiat 500e
42 kWh
118 307 9.0 38.400
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

via Renault

Comentarii (18)

  • Ii prevad un viitor la fel de luminos ca cel pe care l-a avut Honda E.
    24 10
  • Era fain sa fie versiunea de 400 km autonomie de la 25k EUR. Dar chiar si asa, concurentul principal Peugeot e-208 este cu vreo 4-5k EUR mai scump, adica pleaca de pe la 34-35k EUR. Tot e ceva mai bine.
    11 0
  • Diana Șosoacă
    Ioane
    Fii un pic mai generos, mai lasă "să curgă" şi nişte virgule in proapria-ti argumentatie, numai astfel facilitezi deslusirea comment-ului de catre ceilalti.

    Renault, cu aceasta reînsufleţire exclusiv EV a unui model iconic, aparut in vremuri aproape imemoriale, taman pe timpul lui Georges Pompidou, transmite, fără putinţă de tăgadă, că nu-i doar extrem de precaut si la aceasta ora cu noua abordare-n locomotie, ci și-a luat (aproape) toate măsurile care-au depins de el pentru a nu se transforma într-un colos cu picioare de lut.
    7 15
  • O masina de acest gen merita 10000-12000 EUR, maxim 15000 cu o gramada de optiuni. Altfel, e un ban aruncat efectiv pe geam.
    23 12
  • spaclu lu manole
    O masinuta care mi-a placut totdeauna. Pentru Europa e perfecta. 400km autonomie sunt mai mult decat suficienti pe batranul continent.
    Totusi, nu recomand editia Rolland Garros. Highlight-urile de la turneul de tenis sunt de trei minute din care unul se pierde cu introducerea si finalul. Tipic frantuzesc. In subconstient, automat asociez Rolland Garros cu raza mica de actiune, incompetenta si stangacie atat pe partea tehnica, cat si pe partea de realism si practicalitate. Deci nu RG.
    8 16
  • Era normal sa apară cineva sa ne zică prețul corect. Ca asa miroase Adi piața, în La La Land unde trăiește el.
    6 19
  • Banditos
    @Adi

    150CP....10.000Eu.

    geniule ! :)))
    12 16
  • Parca o laudau cu surle si trambite la 25.000 eur. Si asa, tot scump.
    Drept urmare o lanseaza la 30.000 euro.
    Pai asta era pretul pt zoe.
    Si zoe 2, ahem marketing bullshit Megane etech, a primit o scumpire dramatica la lansare, si au facut locsor pt o marie cu alta palarie, dar aceleasi practici anti consumator.
    9 4
  • @panaramă electrică
    Tesla oferă vreo 500cp la banii ăștia. În piața poți cere cât vrei, totul e să poți păcăli mai mult de 2-3 prostovani, iar Renault n-are șanse. :)))))))
    11 10
  • Diana Șosoacă
    Cerbii mei,
    înainte să trageţi pe roată ditamai Renault-ul si tocmai în piaţa publică, asta doar pentru câteva "centime" in plus, si pe care, culmea, le identificati cu extorcarea, rogu-va, încercaţi să va gândiţi la detaliul urmator:
    Care este exact pozitionarea pe care si-a propus-o Renault cu acest model?

    Credeti ca va descurcati?
    Chiar este cazul sa va ofer si raspunsul?
    Am mare incredere in voi, ați demonstrat in atâtea rânduri faptul ca dilemele-s noțiuni abstracte.
    9 10
  • Andrei
    Posibil ca una din echiparile ce vor fi lansate anul viitor sa fie mai ieftină.
    Altfel, foarte frumoasă mașina.
    3 1
  • oricine
    Au zis că va costa 25000 dar o oferă la 31000 și promit solemn cu mâna pe fundița și cu fundul pe oliță că o să facă un caca mare pentru clasa muncitoare. Adică proștii sunt liberi să spere, că acum Jacques de la depozit nu are decât acumulatoare mari, dar o să facă o nouă comandă la anul că anul ăsta chinezii sunt supărați pe Taiwan.
    1 2
  • Andrei
    Vor vinde 5 (cinci).
    0 5
  • Masina e misto, cel putin in poze, n-am vazut-o real. Nu stiu cat e de mare/mica. Acuma dupa asta iar se excita fetele noastre Andreea si Mateutza cand aud de dimensiunea sculei. :)

    Pretul e bine-nteles nejustificat si nesimtit. Dar se poate si mai rau, cum zicea un coleg mai sus, de ex pejo 208 cu e in fata.

    Daca ar fi 20.000 #cudetoate ar merita, ca masina a doua, de oras. Daca stai la casa, daca ai panouri, stiti voi, tot sirul de "daca", cum ii shade bine oricarei electrocaZnice.

    Hai succes reno! V-ati batut joc de clientii din romania dupa ce romania v-a oferit totul. Sa va fie rusine. Sper sa vindeti reshouri de-astea cate oi cumpara eu.
    6 6
  • tu nu-ti permiti sa opresti la o cafea, nu-ti permiti o msina de oras sau a 2a masina, nici casa, nici panouri, te duci in remorca la serviciu csf
    7 5
  • Diana Șosoacă
    PMC
    Agonisește 392 cm. pe lungime, deci nu-i vreo desfatare, daramite sa-ncepi sa te mai si lauzi cu ea.:), cat despre Vmax, plafoneaza la 150 km/h.
    Ce-mi displace:
    Autovalidarea pe EV dupa care alearga De Meo&Co, si care, indiscutabil, genereaza atat de repugnantul santaj dpdv al pretului pentru un model extrem de șic.
    Mai mult ca sigur ca se putea realiza noul R5 si in variante mild-hybrid, de ce nu hibrida, care-i prezenta deja pe Clio Mk V si care, cu siguranta, detineau toate premisele pentru a deveni mult mai prietenoase cu portofelul fiecaruia, cel putin la momentul achizitiei.
    6 3
  • Ce hiperactivitate propagandistică, limbaj ce se dorește firoscos și care să mimeze experiența în domeniu, toate scrise aici în numele cuiva care se dorește întruchiparea voluminoasă a tribunului și care dorește să-i recupereze și procentele extremiste, dar i-a moștenit doar invectivele și grobianismul.
    S-o fi gândit cineva din tagma haurarilor că e rost să deturneze ceva nemulțumiri ale cititorilor conservatori pe care le-a provocat bâlbâiala UE în domeniul auto.
    Culmea e să pună cineva comentarii docte în numele cuiva care se erijează în lider dar n-a putut să strunească nici caii de sub capotă, și care după ce rămâne fără permis depășind limita cu 70 km/h, mai insultă și autoritatea!
    N-are de ce vorbi despre Renault 5 cineva care nu încape în habitaclu și are permisul suspendat.
    4 2
  • @kap.sorosist
    sosoaca nu e aur! iar alearga ai tai cu sacurile de voturi?
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru