Noul Mini John Cooper Works electric: autonomie de 371 km

de Tiberiu Safta
Luni, 14.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a dezvăluit oficial noul John Cooper Works electric. Acesta este primul hot hatch electric din istoria mărcii și primește un motor de 260 de cai putere.

În cadrul Salonului Auto de la Paris, MINI a prezentat oficial noul John Cooper Works electric pentru modelul hatchback cu 3 uși. Lansarea are loc simultan cu noul Mini JCW Aceman și este asemănător din punct de vedere tehnic cu noul model.

La fel ca la noul JCW Aceman, prezentat mai devreme, noul Mini John Cooper Works electric primește un pachet vizual mai agresiv, cu un spoiler față nou, praguri noi și un eleron pronunțat. Tot aici avem și un plafon contrastant care poate fi vopsit în roșu în combinație cu negru, precum și faruri LED cu semnături luminoase specifice. Jantele au și acestea un design nou și măsoară 18 inch.

Interiorul noului Mini John Cooper Works electric este practic identic cu cel văzut la versiunea hot hatch cu motoare termice. Aici avem un bord confecționat din materiale ecologice, cu o suprafață neagră aflată în contrast cu roșu. Scaunele sunt îmbrăcate în piele sintetică neagră și conțin cusături roșii.

În centru avem ecranul OLED de 240 de milimetri pentru sistemul multimedia, care include și Mini Experience Modes.

Pentru noile modele JCW, este disponibil modul Go-Kart, care adaugă 27 de cai putere pentru perioade scurte.

Noul Mini John Cooper Works electric primește același propulsor văzut la noul JCW Aceman. Astfel, vorbim de aceeași unitate de 258 de cai putere și 350 Nm, alimentată de o baterie de 54.2 kWh. Diferențele se regăsesc la accelerație și la autonomie. Asta pentru că Mini John Cooper Works electric are nevoie de 5.9 secunde pentru a atinge 100 de km/h, fiind mai rapid cu o jumătate de secundă față de Aceman. De asemenea, autonomia este de 371 de kilometri în regim WLTP, cu 16 km mai mulți decât la JCW Aceman.

La fel ca în cazul lui JCW Aceman, Mini nu a anunțat prețurile noului Cooper JCW electric.

via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru