Noul Mini John Cooper Works cu motor pe benzină: dispare cutia manuală

de Tiberiu Safta
Miercuri, 23.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a dezvăluit oficial noul John Cooper Works în versiune cu motor pe benzină. Noul hot hatch primește un motor cu mai mult cuplu, însă renunță definitiv la cutia de viteze manuală.

La o săptămână după ce a fost lansată versiunea electrică a noii generații MINI John Cooper Works, a venit momentul acum să facem cunoștință oficial și cu noua versiune cu motor pe benzină a hot hatch-ului britanic. Noul model aduce un motor la fel de puternic ca până acum, însă care dezvoltă mai mult cuplu. Cea mai mare schimbare este la cutia de viteze. Asta pentru că noul model renunță definitiv la cutia manuală.

Noul Mini John Cooper Works cu motor pe benzină este disponibil în două variante de caroserie: hatchback cu 3 uși și decapotabilă. Ambele variante primesc un pachet vizual nou, mai agresiv, precum și opțiuni exclusive în ceea ce privește culorile. De exemplu, vei putea alege să vopsești capota cu dungi roșii sau negre. Plafonul poate fi vopsit într-o nuanță contrastantă de negru sau roșu, la fel și capacele oglinzilor. În cazul variantei decapotabile, poți alege și nuanța exclusivă de gri Copper.

La fel ca versiunea electrică, noul Mini John Cooper Works cu motor termic primește faruri LED cu semnături luminoase JCW specifice, un eleron aerodinamic și un difuzor pronunțat în spate, precum și jante cu design exclusiv de 17 sau de 18 inch.

Fiind un model cu motor termic, avem și o evacuare amplasată central în bara de protecție din spate.

Interiorul este identic cu versiunea electrică a hot hatch-ului. Aici avem un bord realizat din materiale ecologice și reciclate, cu numeroase accente negre și roșii. Scaunele sport sunt îmbrăcate în piele sintetică neagră și conțin cusături roșii. Bineînțeles, avem și ecranul central OLED rotund cu diametrul de 240 de milimetri, precum și Mini Experience Modes care include și modul specific Go-Kart Mode.

Sub capota noului Mini JCW se ascunde un motor de origine BMW în 4 cilindri de 2.0 litri, turbo, care livrează 231 de cai putere și un cuplu de 380 Nm. Deși puterea motorului este aceeași, cuplul a fost mărit cu 60 Nm față de vechiul Mini JCW. Sprintul de la 0 la 100 km/h este gata în 6.1 secunde (6.4 secunde pentru varianta decapotabilă), iar viteza maximă este de 250 km/h (245 km/h în cazul variantei decapotabile).

Așa cum spuneam mai devreme, noul Mini JCW renunță definitiv la cutia manuală și primește o cutie automată cu dublu ambreiaj.

De asemenea, noul hot hatch primește și o suspensie nouă, cu setări specifice.

Pe piața din Germania, noul Mini John Cooper Works cu motor termic are un preț de pornire de 40.650 euro. Pentru varianta decapotabilă, prețurile pornesc de la 44.650 euro.

via Mini

Comentarii (1)

  • dispare manuala
    era si cazul, 2024 totusi
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru