Noul Mini Cooper, acum și în variantă cu 5 uși

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a lansat oficial noua variantă cu 5 uși pentru Cooper. Noul model este disponibil, pentru moment, cu două motorizări pe benzină de până la 204 cai putere.

La aproape un an de la dezvăluirea noii generații MINI Cooper, constructorul britanic a prezentat oficial noua variantă cu 5 uși a modelului subcompact. Pentru început, noul model este disponibil doar cu două motorizări pe benzină și cu 4 linii de echipare.

Astfel, noul Mini Cooper cu 5 uși primește, pe de-o parte, un motor cu 3 cilindri de 156 de cai putere. Cu acest motor, noul model accelerează de la 0 la 100 de km/h în 8.0 secunde și atinge o viteză maximă de 225 de km/h.

Motorul mai puternic are 4 cilindri și dezvoltă 204 cai putere. Rezultatul este un timp de accelerație de la 0 la 100 de km/h de 6.8 secunde și o viteză maximă de 242 de km/h.

Noul Mini Cooper cu 5 uși are o caroserie mai lungă cu 172 de milimetri față de varianta cu 3 uși, respectiv un ampatament mai lung cu 72 de milimetri. Astfel, noul model măsoară 4036 de milimetri în lungime, 1744 de milimetri în lățime și 1464 de milimetri în înălțime. Portbagajul noului model are o capacitate de 275 de litri cu bancheta în poziție normală.

Odată rabatată bancheta, portbagajul are acum o capacitate de 925 de litri.

În standard, noul model primește faruri LED cu lumini de zi reglabile individual, precum și jante de 16 inch. Paleta de culori include nu mai puțin de 11 nuanțe diferite pentru caroserie și 3 nuanțe contrastante pentru plafon. Noul model este disponibil în 4 linii de echipare: Essential, Classic, Favoured și JCW. Clienții pot să aleagă jante cu dimensiuni cuprinse între 16 și 18 inch.

Interiorul este identic cu varianta cu 3 uși. Aici avem un design minimalist și materiale ecologice, fiind prezent, bineînțeles și poliesterul reciclat. Nu lipsește de aici nici ecranul central OLED rotund cu diametru de 240 de milimetri care afișează sistemul de operare Mini Operating System 9. Din pachet fac parte și cele 7 Mini Experience Modes pentru schimbarea atmosferei din habitaclu, precum și sistemul Mini Projector, care proiectează lumini pe bord.

La final, noul Mini Cooper cu 5 uși primește un sistem de asistență avansată la parcare, cu 12 senzori ultrasonici și 4 camere video cu vedere panoramică.

Deocamdată, Mini nu a anunțat prețurile noului model.

via Mini

Comentarii (4)

  • masina ideala pt familia LGBTQ
    9 2
  • Asta e o gluma cu 275 litri volum portbagaj?
    6 1
  • Buna miscare.
    2 0
  • Mini R53 imi place enorm, R56 este decent, urmatorul (F56) acceptabil. dar acesta este ... nu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru