Noul Lexus LBX Morizo RR, versiune de performanță cu motor de 300 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 18.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a prezentat oficial noul LBX Morizo RR, o versiune de performanță a crossover-ului japonez. Noua versiune aduce un motor de 300 de cai putere preluat de la hot hatch-ul GR Corolla.

Lexus a lansat pe piața din Japonia o versiune de performanță pentru crossover-ul subcompact LBX. Noua versiune este botezată Morizo RR și poartă numele fondatorului Gazoo Racing, divizia de performanță și de motorsport a Grupului Toyota, din care Lexus face parte.

Noul crossover de performanță a fost prezentat la începutul acestui an sub forma unui prototip, iar acum a fost transformat în model de serie. Astfel, sub capota noului LBX Morizo RR avem un motor de 1.6 litri turbo cu 3 cilindri, de 300 de cai putere și 400 Nm. Dacă acest motor sună cunoscut, află că este "împrumutat" de la hot hatch-ul GR Corolla.

Versiunea de performanță a lui LBX accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5.2 secunde. Deocamdată, Lexus nu a dezvăluit viteza maximă. În schimb, noul LBX Morizo RR primește în standard o cutie manuală cu 6 trepte sau, opțional, o cutie automată cu 8 trepte. Puterea este transmisă către toate roțile.

Noul Lexus LBX Morizo RR primește un pachet exterior mai agresiv față de versiunea obișnuită.

Pachetul vizual include mai multe elemente aerodinamice, dar și jante de 19 inch. De asemenea, față de LBX obișnuit, versiunea de performanță este mai lată cu 15 milimetri, în timp ce garda la sol este mai joasă cu 10 milimetri. În habitaclu, noua versiune de performanță primește scaune sport cu suport lateral sporit.

Pe piața din Japonia, noul Lexus LBX Morizo RR costă echivalentul a 38.000 de euro. Lexus oferă și o ediție specială, numită Bespoke Build, care aduce mai multe opțiuni de personalizare. Această versiune costă echivalentul a 42.100 de euro, va fi produsă în doar 100 de exemplare și va fi disponibilă doar prin tragere la sorți.

via Lexus

Comentarii (2)

  • super misto bijuteria asta la 38k euro.. in Europa probabil ca ar costa 60 ca noi suntem mai.. eco
    Morizo e alias.ul de racer al lui Akio Toyoda, nu numele fondatorului Gazoo Racing
    6 0
  • Super preț pentru o super mașină! La banii ăștia oferta din Europa e departe rău de tot.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru