Noul Jeep Wrangler facelift debarcă în Europa: două motorizări, inclusiv una convențională

de Alexandru Monenciu
Marti, 12.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a publicat primele imagini și informații despre versiunea europeană a lui Wrangler facelift. Acesta va fi disponibil în două versiuni, inclusiv una echipată cu motor convențional.

Jeep Wrangler este unul dintre cele mai cunoscute și capabile modele de off-road din lume. De la debut, americanii au comercializat nu mai puțin de 5 milioane de exemplare la nivel global.

La începutul lunii aprilie am făcut cunoștință cu noul Wrangler facelift. Acum, Jeep tocmai a prezentat varianta destinată pieței din Europa, acolo unde noul Wrangler facelift va fi disponibil în versiunile Sahara și Rubicon.

Așa cum bine știi deja, Jeep Wrangler facelift propune un design nou pentru grila frontală, jante cu diametrul cuprins între 17 și 20 de inch, iar clienții pot opta pentru un plafon hard-top sau soft-top. De asemenea, au la dispoziție plafonul retractabil Sky One-Touch.

Sunt disponibile 10 nuanțe exterioare, inclusiv una nouă denumită Anvil. Lista mai include culori ca Roșu Firecracker, Granite Crystal, Argintiu Zynith, High Velocity, Albastru Hydro, Sarge și Alb Bright.

Pasagerii vor regăsi la interior un ecran nou, de 12.3 inch, pentru sistemul multimedia Uconnect de generația a 5-a (disponibil încă din standard), materiale moi la atingere în jurul panoului de bord, cusături contrastante și scaune față reglabile electric pe 12 direcții.

DOUĂ MOTORIZĂRI

Pe Bătrânul Continent, Jeep Wrangler facelift va fi disponibil alături de două motorizări.

Intrarea în gamă se face cu propulsorul pe benzină, de 2.0 litri turbo, care dezvoltă 272 CP și 400 Nm, alăturat unei transmisii automate cu 8 rapoarte.

Reprezentanții companiei au transmis că această versiune va fi disponibilă într-un număr limitat de exemplare și doar pe anumite piețe, cum ar fi Germania, Italia, Polonia și Spania.

Cealaltă versiune este Wrangler 4xe, adicăo configurație plug-in hybrid care combină un motor pe benzină, de 2.0 litri, cu o unitate electrică și o baterie de 17 kWh (arhitectură la 400V). În total, ansamblul dezvoltă 380 CP și 637 Nm cuplu.

Cei care o bifează pe aceasta din urmă vor avea la dispoziție 3 moduri de rulare, selectabile cu ajutorul butonului E Selec: Hybrid, Electric și eSave.

Primele exemplare Jeep Wrangler facelift vor ajunge la showroom-urile de pe Bătrânul Continent în prima jumătate a lui 2024.

via Jeep

Comentarii (1)

  • Jeep cu motor de 2l ... lol
    Rusine mai mai nici ca poti sa faci unui brand american decat sa ii pui motorisca i4 de 2l sau mai mic. Downsizingul s-a dovedit a fi o prostie, o falsitate, poluarea si consumul unor motoare mici in viata de zi cu zi fiind egala sau mai mare a motoarelor pe care le-au inlocuit, plus o scadere a fiabilitatii.
    Nici macar willys ala din anii 40 nu a avut motor de 2l. Machineta aia (care e cat un UTV din zilele noastre) avea 2.2l.
    Pe un wrangler pui minim v6 3.0 si apoi treci complet pe electric, nu mai faci cacofonii cu 2.0
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru