Noul Jeep Wagoneer S, lansat oficial: cel mai rapid SUV al mărcii are 600 CP

de Tiberiu Safta
Vineri, 31.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a lansat oficial noul Wagoneer S, primul său SUV electric de dimensiuni mari. Noul model este cel mai rapid Jeep din istorie, grație unui propulsor electric de 600 de cai putere.

Deși noul Jeep Wagoneer S fusese deja dezvăluit mai devreme în acest an, acum a venit momentul lansării oficiale a noului model. Așa cum am aflat anterior, noul Jeep Wagoneer S este cel mai rapid model al mărcii americane, fiind chiar mai rapid decât Jeep Grand Cherokee Trackhawk în ceea ce privește accelerația.

Noul model este al doilea vehicul din portofoliul Stellantis care utilizează platforma STLA Large, împărtășită cu noua generație Dodge Charger. Aici se regăsește o baterie de 100.5 kWh, capabilă să ofere o autonomie de peste 482 de kilometri. La o stație de încărcare rapidă, bateria va putea fi încărcată de la 20 la 80% în 23 de minute.

La momentul lansării, noul Jeep Wagoneer S este disponibil în ediția limitată Launch Edition. Aceasta primește două motoare electrice care dezvoltă în total 600 de cai putere și 836.5 Nm. Așa cum am aflat anterior, noul SUV electric are nevoie de 3.4 secunde pentru a atinge 96 de km/h.

În ciuda faptului că noul model este creat și pentru teren accidentat, Jeep nu oferă niciun detaliu cu privire la unghiurile de atac, de degajare și de rampă.

În schimb, noul model primește modurile de rulare Snow și Sand.

La final, noul Jeep Wagoneer S propune un design relativ simplu, cu o parte frontală caracterizată de faruri LED unite printr-o bandă și cu o parte din spate accentuată datorită eleronului montat pe plafon. Deși noul model împărtășește numele său cu versiunea cu motoare termice a lui Wagoneer, versiunea electrică este mai scurtă.

Astfel, noul model electric măsoară 4887 de milimetri în lungime față de cei 5453 de milimetri ai lui Wagoneer cu motoare termice. Mai mult, caroseria noului model are un coeficient de 0.29 ceea ce face ca noul Wagoneer S să fie cel mai aerodinamic Jeep de până acum.

Interiorul este dominat de o suprafață de 45 de inch dedicată pentru ecrane. Această suprafață este separată în 3 zone pentru instrumentarul digital, sistemul multimedia central și sistemul multimedia suplimentar pentru pasagerul din față. Și dacă nu era de ajuns numărul de ecrane, mai există un al patrulea ecran montat în consola centrală pentru reglarea climei și pentru alte funcții.

Pentru moment, noul Jeep Wagoneer S este disponibil pe piața din Statele Unite, acolo unde prețul de pornire este de 72.000 de dolari.

via Jeep

Comentarii (2)

  • Pai nu prea e cel mai puternic din istorie din moment ce Grand Cheerokee TrackHawk avea peste 700cp:D
    2 1
  • spaclu lu manole
    Ce mai vrei americane? Range, putere, incarcare rapida, deci cam tot ce-i trebuie unei masini electrice moderne.
    Singura intrebare pe care mi-o pun, cine se aventureaza in salbaticie cu o masina electrica.

    Astept de la o zi la alta sa vad cum se implementeaza masinile electrice in armata. In special pe blindate, pentru off road-ul suprem :)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru