Noul Jeep Avenger 4xe: tracțiune integrală și suspensie înălțată

de Tiberiu Safta
Joi, 23.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a dezvăluit oficial noul Avenger 4xe, versiunea de teren a crossover-ului compact. Cu această versiune, Jeep Avenger primește acum tracțiune integrală și o suspensie înălțată, alături de un propulsor mild-hybrid de 48 de volți.

Deși Jeep Avenger a fost lansat oficial în urmă cu doi ani, crossover-ul de dimensiuni compacte era disponibil, până acum, doar în versiuni cu tracțiune față. Acum, a venit momentul să facem cunoștință cu noua versiune Avenger 4xe, prima versiune a modelului care aduce tracțiune integrală.

TRACȚIUNE INTEGRALĂ ADAPTIVĂ

Noul model vine echipat cu un sistem inteligent de tracțiune integrală, care se adaptează automat în funcție de viteza de rulare. Astfel, la viteze de până la 30 de km/h, tracțiunea integrală este permanentă, cu raport de 50:50 între cele două punți. Între 30 și 90 de km/h, șoferul poate alege să dezactiveze puntea din spate și să ruleze doar cu tracțiune pe roțile din față. La viteze mai mari de 90 de km/h, tracțiunea integrală se dezactivează automat, iar puterea este transmisă permanent către roțile din față.

Jeep Avenger 4xe primește și o suspensie înălțată față de celelalte versiuni. Garda la sol a noului model este acum mai înaltă cu 10 milimetri, până la 210 milimetri, iar în puntea din spate avem o suspensie multi-link.

Datorită noii suspensii, noul Jeep Avenger 4xe are un unghi de atac de 22 de grade, un unghi de rampă de 21 de grade și un unghi de degajare de 35 de grade. Alături de asta, noul model poate să traverseze vaduri adânci de 400 de milimetri.

Bineînțeles, Jeep Avenger 4xe primește și un sistem de schimbare a modurilor de rulare în funcție de teren. Astfel, avem 4 moduri: Auto, Snow, Sand&Mud și Sport.

MOTOR MILD-HYBRID DE 136 CP

Sub capota noii versiuni se află un motor mild-hybrid de 48 de volți, alcătuit dintr-un motor pe benzină de 1.2 litri de 136 de cai putere și din două motoare electrice de câte 28.5 cai putere, montate în față și în spate. Propulsorul este cuplat la o cutie automată cu 6 trepte, iar în modul de rulare Sport este disponibilă și funcția E-Boost pentru mai multă putere.

În această configurație, noul Jeep Avenger 4xe accelerează de la 0 la 100 de km/h în 9.5 secunde și atinge o viteză maximă de 194 de km/h.

Cu privire la modificările vizuale, noul Avenger 4xe primește bare de protecție noi, mai durabile și vopsite special pentru a fi rezistente la zgârieturi.

De asemenea, noul model primește acum și bare longitudinale pe plafon în standard, precum și un cârlig de remorcare.

În habitaclu, scaunele sunt acum îmbrăcate într-un material de două ori mai durabil decât cel văzut la celelalte versiuni ale lui Avenger. Alături de asta, tapițeria este acum rezistentă la apă, iar materialul este special conceput pentru a face ușoară scoaterea petelor și a noroiului.

În standard, noul Jeep Avenger primește anvelope M+S pentru diverse tipuri de teren. Jeep oferă și anvelope speciale de teren în standard. Indiferent de anvelopele alese, jantele sunt vopsite în negru.

Deocamdată, Jeep nu a dezvăluit prețurile noii versiuni. Comenzile pentru Avenger 4xe vor fi deschise abia din ultimul trimestru din acest an.

via Jeep

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru