Noul concept U1st Vision, o viitoare utiltară electrică ce va fi produsă de Renault și Volvo

de Tiberiu Safta
Vineri, 24.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault și Volvo și-au unit forțele și au dezvăluit noul concept U1st Vision. Acesta este un vehicul utilitar electric care va fi transformat în model de serie în 2026.

Constructorul francez, împreună cu mai multe firme din cadrul Software Republique, au prezentat oficial noul concept U1st Vision, un viitor vehicul utilitar electric de serie. Cu acest concept, Renault își imaginează un viitor în care diverse servicii, precum cele medicale sau de reparații sunt mobile și pot fi chemate oriunde și oricând.

Conceptul în sine este, de altfel, descris ca fiind o clinică mobilă, care va putea funcționa inclusiv în zonele în care accesul la asistență medicală este extrem de limitat. O astfel de clinică mobilă va putea oferi îngrijire preventivă, diagnostice și chiar tratament. Conceptul U1st Vision este dotat cu echipamente medicale în acest sens și include chiar și un sistem de inteligență artificială.

Acesta din urmă se va putea conecta la dispozitive inteligente, cum ar fi telefonul sau un smartwatch pentru a monitoriza sănătatea unui pacient.

Cu privire la partea tehnică, noul concept U1st Vision este bazat pe platforma FlexEVan, o arhitectură creată special pentru modele utilitare electrice ușoare.

Noul concept urmează să fie transformat în model de serie începând din 2026 și va fi produs de către compania Flexis SAS, o firmă creată de Renault în colaborare cu Volvo.

via Renault

Comentarii (1)

  • Catalin
    Mirobolant, SF la tine acasă, presimt că România va achiziționa o flota consistenta după alegeri. Avem noi câteva zone extrem de sărace, cu acces greoi la servicii de acest gen. Un RMN în vârful munților Apuseni, montan un smartwatch la un bătrânel, o presiune in roti, un schimb de ulei. Romania in avant-garde !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru