Noul concept DS SM Tribute, un omagiu adus lui Citroen SM

de Tiberiu Safta
Miercuri, 11.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS Automobiles a prezentat oficial noul concept SM Tribute, creat pentru a marca 10 ani de existență a mărcii. Totodată, noul concept este și un omagiu adus celebrului Citroen SM, un model de lux produs în anii ’70.

Francezii de la DS Automobiles împlinesc 10 ani de când numele DS a fost transformat în marcă de sine stătătoare. Cu această ocazie, constructorul francez tocmai a dezvăluit un concept special, botezat SM Tribute. Dacă numele său pare familiar, află că noul concept este o reinterpretare modernă a legendarului Citroen SM.

Vechiul model de lux a fost un coupe de performanță produs între 1970 și 1975 și care avea un motor V6 dezvoltat de Maserati. Noul concept păstrează în mare parte forma vechiului model, însă design-ul său este adus la zi cu faruri LED foarte subțiri, desenate în forma literei Y, precum și cu o suprafață iluminată în zona unde ar fi în mod normal montată grila. Această suprafață este, de fapt, un ecran 3D.

Conceptul este chiar mai lung și mai lat decât modelul original, iar în locul jantelor de 15 inch se regăsesc acum jante mult mai mari, de 22 de inch. Pentru a ține pasul cu tehnologia, conceptul este dotat cu camere video în locul unor oglinzi.

Roțile din spate sunt parțial acoperite de caroserie, iar aici putem vedea și stopurile care se extind până aproape de portiere.

Interiorul are un design futurist și cu accent pe digitalizare. Volanul este desenat în forma unui dreptunghi, iar aici putem vedea și un ecran pentru instrumentarul digital care se întinde pe o mare suprafață a bordului. Consola centrală include un ecran transparent curbat, iar un asemenea display este vizibil și pe volan

DS nu are deocamdată planuri să transforme acest concept într-un model de serie.

via DS

Comentarii (6)

  • Da, așa da!
    Frumusețe, eleganță, rafinament, stil...are de toate.
    5 0
  • Frumos concept. Frumoase si sursele de inspiratie SM, DS, BX.
    Daca reusesc sa derive ceva din conceptul asta ar fi o mare chestie la fel cum a fost si conceptul ala recent de la BMW apreciat pozitiv aproape unanim.
    5 1
  • Banditos
    Conceptele astea toate raman la stadiul de concept, indiferent cat de bine sunt primite.
    4 1
  • Gurau D
    cum faci pana pe spate ?
    2 1
  • @In functie de cum sunt primite si cat de fezabile economic sunt, anumite/multe elemente ajung pe modele de serie.
    Opel Astra H e un exemplu de concept care a ajuns in productie aproape neschimbat. A fost foarte bine primit si usor de pus pe linia de productie.
    3 1
  • Este interesant că acronimul SM nu are o proveniență certă. S-a bănuit că a reprezentat Sport Maserati, Systeme Maserati sau chiar Sa Majeste, cu referire la faptul că DS reprezenta La Deesse. Desigur, totul la nivel de speculații.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru