Noul concept Citroen C5 Aircross anunță viitoarea generație a SUV-ului electrificat

de Tiberiu Safta
Luni, 14.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a prezentat oficial noul concept C5 Aircross. Noul concept anunță viitoarea generație a SUV-ului compact, care va fi electrificat.

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Citroen tocmai a dezvăluit noul concept C5 Aircross. Acesta anunță cea de-a doua generație a SUV-ului compact, care ar putea fi lansat ca model de serie chiar anul viitor. Actuala generație a lui Citroen C5 Aircross a fost lansată în 2018, așa că este timpul ca acest model să primească o generație nouă.

LINII ASCUȚITE ȘI DESIGN MAI DINAMIC

Conceptul C5 Aircross prezentat la Paris dezvăluie noul limbaj de design al mărcii. Caroseria noului concept renunță la formele rotunde în favoarea unora ascuțite, ceea ce îi oferă conceptului un aspect destul de musculos, mai ales în zona aripilor evazate.

Partea frontală este simplificată din punctul de vedere al numărului de elemente, dar mai complexă în același timp ca formă, datorită muchiilor ascuțite vizibile. Aici avem faruri LED subțiri pentru luminile de zi și două blocuri optice montate imediat lângă acestea pentru luminile principale.

De asemenea, mai avem încă o pereche de lumini subțiri montate pe un nivel separat, în bara de protecței, imediat deasupra prizelor de aer laterale.

De altfel, întreaga caroserie este desenată strict în scopuri aerodinamice, iar acest lucru se vede mai ales în părțile laterale.

Așa cum spuneam, aripile evazate îi oferă conceptului C5 Aircross un design atletic, iar aici mai vedem și protecții vopsite în negru lucios, care denotă o notă estetică robustă. Pragurile laterale au un aspect interesant, cu o suprafață semi-triunghiulară în zona portierelor din față.

NOILE STOPURI CITROEN LIGHT WING

Jantele au și acestea un design aerodinamic, fiind desenate în forma unor discuri puternic sculptate.

Partea din spate conține un design foarte interesant al stopurilor. Asta pentru că marginile acestora se extind ca o pereche de aripi, datorită configurației lor pe două suprafețe diferite. Această configurație poartă numele Citroen Light Wing.

Aici putem vedea și cum plafonul se rotunjește către partea din spate. În afară de stopuri, design-ul din partea din spate este unul relativ simplu comparativ cu restul caroseriei.

PRIMUL CITROEN BAZAT PE STLA MEDIUM

Noul concept este un SUV de dimensiuni compacte.

Acesta este bazat pe platforma STLA Medium și măsoară 4.65 metri în lungime și 1.66 metri în înălțime. Cu alte cuvinte, noul concept este mai lung cu 15 centimetri față de actualul C5 Aircross.

Francezii nu au dezvăluit niciun detaliu tehnic despre noul concept. Modelul de serie care va fi bazat pe acest concept va primi motorizări hibride și electrice și va fi primul model al mărcii bazat pe platforma STLA Medium.

La final, Citroen mai spune despre noul concept că are un interior spațios, care oferă senzația unui salon de așteptare. Imaginile cu interiorul noului model vor apărea abia în 2025.

Tot atunci, ne așteptăm să asistăm și la debutul versiunii de serie a viitoarei generații C5 Aircross.

via Citroen

Comentarii (6)

  • Îmi place dar modelul de serie sigur va fi mult mai cuminte. În plus, Citroen își schimbă direcția de design o data la 3 ani, ceea ce arata că nu știu ce sa facă cu brandul asta.
    5 4
  • E deja ridicol cum vin cu tot soiul de idei cărora le dau nume pompoase și apoi le abandonează. Citroen Light Wing, Airbumps, Citroen Advanced Comfort...
    3 5
  • Mașina origami
    4 1
  • @Matei
    asa-s frantujii de fel, am lucrat mult cu ei si pot afirma cu tarie ca schimbarea e un mod de viata la ei, schimbare de dragul schimbarii. inclusiv la designul auto n-o sa vedem din partea lor pic de conservatorism sau evolutionism ca la nemti, ci intotdeauna revolutii si viraje la 90 grade sau salturi in timp de neinteles pentru privitorul obisnuit, gen avantime. insa partea buna e ca niciodata n-apuci sa te plictisesti cu francezii, esti permanent in priza.
    5 0
  • Elektrikkk
    Concepte impotente la dinozaurii auto.

    Asta în timp ce Tesla a trecut la alt nivel.... Maşini (EV) full autonome, fără volan.
    1 4
  • Cred ca au reusit performanta de a avea toata gama de masini urata'n draci. Iar sigla aia nenorocita retro...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru