Noul concept Cadillac Sollei anunță o viitoare variantă decapotabilă a lui Celestiq

de Tiberiu Safta
Marti, 23.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cadillac a dezvăluit oficial noul concept Sollei. Noul concept anunță o viitoare variantă decapotabilă a modelului de lux de serie Celestiq.

Constructorul american de mașini de lux a prezentat un nou concept care anunță o viitoare variantă decapotabilă pentru Celestiq, etalonul din prezent al mărcii. Noul concept este botezat Sollei, numele său fiind alcătuit din cuvintele Sol, care înseamnă soare și Leisure, care se traduce prin relaxare.

Practic, noul concept Sollei primește același design cu Celestiq, care este, bineînțeles, un model electric. Așa se face că partea frontală este dominată de o suprafață neagră unde ar fi montată o grilă în mod normal. Tot aici putem observa și farurile LED subțiri, alături de blocurile optice montate pe verticală.

La fel ca modelul Celestiq, noul concept Sollei este bazat pe platforma Ultium dezvoltată de General Motors. Inclusiv interiorul este identic la nivel vizual, singura diferență fiind vopseaua galbenă.

În schimb, partea din spate este complet nouă din punct de vedere vizual, cu stopuri desenate în forma unei benzi LED subțiri întrerupte la mijloc de sigla Cadillac.

Tot aici putem vedea și stopuri suplimentare montate pe verticală, dar și unele stopuri mai mici montate în bara de protecție.

Portierele lungi sunt, de asemenea, noi. În locul unor mânere tradiționale, portierele se deschid cu ajutorul unor butoane amplasate în rama interiorului, așa cum se vede privit de sus.

În habitaclu sunt prezente numeroase ornamente de decor din lemn și din aluminiu. Scaunele, îmbrăcate în piele Nappa galbenă, primesc și un pigment roz pentru un efect de schimbare a culorii. Cadillac Sollei este și prima mașină a mărcii care utilizează miceliu fin, un material ecologic regenerabil. Acest material se regăsește la covoare și la buzunarele din interiorul portierelor.

Deocamdată, Cadillac nu are nicio intenție să transforme noul concept Sollei într-un model de serie.

via Cadillac

Comentarii (1)

  • Mda... Ce poți să mai zici.

    Bănuiesc că are tot 600 cp ca Celestiq.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru