Noul concept Alpine Alpenglow Hy6: supercar cu motor V6 alimentat cu hidrogen

de Tiberiu Safta
Marti, 15.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a dezvăluit oficial noul concept Alpenglow Hy6, un supercar cu motor alimentat cu hidrogen. Noul concept este o evoluție a lui Alpenglow Hy4, iar acesta primește acum un motor V6.

Mai devreme în primăvara acestui an, constructorul francez de mașini sport a dezvăluit conceptul Alpenglow Hy4. Acesta este un concept care anunță un viitor model exotic cu un motor în 4 cilindri alimentat cu hidrogen. La momentul prezentării acelui concept, Alpine a promis că va prezenta și un concept asemănător, dar care va avea un motor V6.

Iată că acum a venit momentul să vedem acel concept promis. Noul concept este botezat Alpenglow Hy6 și, așa cum reiese din numele său, primește acum un motor V6 alimentat cu hidrogen. Vechea unitate de 2.0 litri turbo și 340 de cai putere este înlocuită de un propulsor de 3.5 litri, bi-turbo, care dezvoltă 730 de cai putere și 770 Nm. Toată puterea este transmisă către roțile din spate.

Motorul V6 al noului concept poate urca în turații până la 9000 rpm și este cuplat la o cutie de viteze secvențială. Noul concept dispune de nu mai puțin de 3 rezervoare de hidrogen. Dintre acestea, două sunt montate în sidepod-urile laterale, iar cel de-al treilea rezervor este fixat în spatele habitaclului.

Toate rezervoarele sunt ventilate din motive de siguranță.

Noul motor V6 alimentat cu hidrogen a fost dezvoltat timp de 2 ani. Agregatul se folosește de un bloc din aluminiu, include un sistem de ungere cu carter uscat și dezvoltă 211 cai putere per litru. Motorul este integrat într-un șasiu din fibră de carbon construit sub egida regulamentului LMP3. Conceptul Alpenglow Hy6 poate atinge, în teorie, o viteză maximă de 330 km/h. Design-ul noului concept este identic cu cel prezentat în urmă cu 6 luni.

Alpine are planuri de a lansa un supercar de serie în viitorul apropiat, însă nu se știe dacă acesta va fi alimentat cu hidrogen.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru