Începând de mâine, 15 februarie 2013, va intra în vigoare noul Cod de Procedură Civilă, informează Capital. Acesta modifică procedura de recuperare a bunurilor de la datornicii executaţi silit, implicit în cazul vehiculelor. Astfel, în cazul unui autovehicul executat silit, există posibilitatea ca poliţiştii să identifice vehiculul în trafic şi să ridice cartea de identitatea şi certificatul de înmatriculare al acestuia. În cazuri extreme, există şi posibilitatea sechestrării vehiculului, dar indiferent de situaţie, şoferul va primi o copie a documentelor. Până acum, creditorii erau nevoiţi să apeleze la detectivii particulari pentru a găsi un vehicul care trebuia executat silit.
Noul sistem va simplica şi procedura de achiziţie a bunurilor care au fost executate silit, în cazul în care acestea nu vor fi recuperate de proprietarii anteriori prin achitarea creanţelor. Astfel, bunurile vor fi comercializate prin intermediul executorilor, care vor publica anunţuri de vânzare atât la sediu, cât şi în ziare locale sau naţionale, în reviste, sau pe portalurile de specialitate.
Amatorii de chilipiruri vor avea în faţă un proces mai simplu de achiziţie al bunurilor respective. În plus, oferta de maşini executate silit este aşteptată să crească, deoarece procedura de executare silită a acestora s-a simplificat, iar executorii pot găsi mai uşor un asemenea vehicul.Via Capital
Este exact aceeasi situatie cu radarele fixe instalate de firme private pentru venituri al bugetul primariilor.
Politia trebuie sa se ocupe de chestii cum ar fi furturi. Daca un jmeker nu-si plateste rata la masina, firma de leasing sa o declare furata si numai atunci politia are obligatia sa intervina.