Noul BYD Sealion 7 aterizează în Europa: SUV-ul electric ar putea fi produs în Ungaria

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la BYD au anunțat oficial lansarea în Europa a noului său SUV electric Sealion 7. Noul model este prezent la Salonul Auto de la Paris, iar livrările primelor exemplare vor începe la sfârșitul lui octombrie.

Piața europeană de mașini electrice are parte de un nou model din partea chinezilor. Mai exact, este vorba despre noul BYD Sealion 7, un SUV electric creat pentru a concura direct cu modele ca Tesla Model Y. Noul SUV electric este al 8-lea model cu zero emisii din gama europeană a mărcii asiatice și este al 4-lea model din familia de modele Ocean Series. Aceasta include, pe lângă noul Sealion 7, modelele Seal, Seal U și Dolphin.

Design-ul noului model este foarte asemănător cu cel văzut la modelele menționate mai devreme. Aici avem un limbaj de design inspirat din lumea animalelor acvatice, care aduce faruri relativ subțiri și cu extensii sub forma unor colți în partea din față. Practic, noul BYD Sealion 7 arată aproape identic cu modelul Seal U, diferența fiind făcută de o bară de protecție cu prize de aer mult mai pronunțate.

În partea din spate avem stopuri LED desenate sub forma unei benzi unite, lucru inspirat de la berlina Seal. De remarcat aici și plafonul care plonjează către partea din spate și care îi oferă lui Sealion 7 o siluetă de SUV coupe.

Eleronul montat imediat deasupra lunetei adaugă o notă de sportivitate.

Noul BYD Sealion 7 este bazat pe platforma e-Platform 3.0 Evo, care poate integra un singur motor electric sau două motoare. Pentru piața europeană, noul model va fi disponibil inițial în configurația cu două motoare electrice.

Constructorul chinez nu a oferit detalii despre puterea propulsorului, însă spune despre noul Sealion 7 că poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde. De asemenea, bateria poate să tragă un curent de până la 230 kW. Specificația pentru piața din China a noului model oferă 530 de cai putere și o autonomie de 550 kilometri în regim CTLC de la o baterie de 82.56 kWh. Este posibil ca specificațiile europene să difere față de acestea.

Livrările primelor exemplare ale noului model vor începe la sfârșitul lui octombrie. Pe piața din Marea Britanie, noul model va avea un preț de pornire de circa 45.000 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 53.800 euro.

Noul BYD Sealion 7 pentru piața europeană ar putea fi produs în Ungaria, începând de anul viitor.

via BYD

Comentarii (6)

  • deputy
    53.800 euro o nimica toata! build your dr...
    cred ca se va face coada la dealeri...
    13 4
  • Cat de strain cu realitatea sa fii ca sa crezi ca cineva sanatos la cap va da minim 53800 pe o masina mediocra de la un brand no-name? Sau inca mai viseaza ca vor primi pomene record iarasi de la stat?
    10 6
  • De ce aterizeaza masina asta? E avion cumva? Sau o fi furat chinejii vreo racheta de la Musk s-io reconfigurat-o sa para masina.
    Stim ca masinile chinezesti par niste avioane dar sunt doar aparente. Si pana acum nu am vazut nimic megaimpresionant in materie de preturi.
    8 4
  • La prețul ăsta chiar nu e nevoie de taxe, asta e marca ce a vândut vreo 15k mașini anul trecut în toată Europa, dar acu vin fanii adevărați, care n-au nici permis și le cumpăra imediat, Stalion 7, ai grijă ca vin comenzile, Mateuț a depus pentru două.
    6 1
  • un cetatean
    Build Your Diareea, very cheap, il astept pe cufureanu zis Mihai, Vali, Gigi, Andrei, deja miroase .
    5 3
  • George Simion
    Nu va pricepeți, e un fel de Bentley bf
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru