Noul BMW X3 pentru piața din China: ampatament alungit și motoare de până la 258 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 06.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat oficial noul X3 pentru piața din China. Față de X3 obișnuit, această versiune primește un ampatament alungit și un motor de 2.0 litri în două variante de putere. Cel mai puternic motor are 258 de cai putere.

Constructorul german a dezvăluit oficial noua generație X3 pentru piața din China. Această versiune diferă față de orice alt X3 datorită dimensiunilor mai mari, specifice modelelor vândute pe această piață, dar și în ceea ce privește oferta de motorizări.

Prin comparație cu BMW X3 obișnuit, noua versiune pentru piața din China are un ampatament alungit cu 110 milimetri. Asta creează mai mult spațiu în interior pentru pasagerii din spate. De aici rezultă, evident, și o caroserie alungită, astfel încât noul BMW X3 pentru China măsoară acum 4865 de milimetri în lungime. Lățimea și înălțimea rămân neschimbate prin comparație cu un X3 obișnuit.

Pentru piața din China, noul BMW X3 vine dotat în standard cu pachetul M Sport Package, care aduce un aspect vizual cu o notă mai sportivă. Sunt disponibile două versiuni pe această piață: 25L xDrive și 30L xDrive. Ambele versiuni primesc o grilă iluminată și o paletă de culori cu 6 nuanțe diferite.

În habitaclu sunt prezente aceleași dotări ca la un X3 obișnuit.

Vorbim aici de ecranul curbat BMW Curved Display pentru instrumentarul digital și sistemul multimedia, un volan aplatizat în partea inferioară, dar și o bară de interacțiune sub ecranul curbat. În standard, modelul primește scaune sport Veganza, disponibile în 3 culori cu aspect two-tone, încărcare wireless pentru telefon și un plafon panoramic cu iluminare opțională.

Indiferent de versiunea aleasă, noul X3 pentru piața din China primește același motor de 2.0 litri turbo în 4 cilindri, dar în două variante de putere. În cazul lui 25L xDrive, motorul dezvoltă 190 de cai putere și 310 Nm, în timp ce versiunea mai puternică 30L xDrive primește un motor de 258 de cai putere și 400 Nm. Ambele motorizări sunt cuplate la o cutie automată cu 8 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile via un sistem inteligent de tracțiune integrală.

BMW nu a anunțat prețurile noului X3 pe piața din China. Cert este că noua versiune va fi construită în țara asiatică, la uzina de la Shenyang.

via BMW

Comentarii (3)

  • Ce frumos scrie in chineza pe spatele lui.
    Ar fi frumos sa le bage taxe chinezii la BMW, chiar daca sunt construite la ei.
    1 5
  • la BMW cel mai important e ca le fac din ce in ce mai urate, iar faptul ca se vand bine spune doar ca lumea e din ce in ce mai amatoare de kitsch si epatare cocalaristica
    7 7
  • Yep, din ce in ce mai urate. Foarte bine că le fac mai lungi în compensație cu ce au chinezi mic… mic de tot ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru