Noul BMW Seria 1 a intrat în producție

de Tiberiu Safta
Luni, 01.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat oficial debutul producției noii generații a Seriei 1. Noul model este fabricat la uzina mărcii de la Leipzig, în Germania.

Constructorul bavarez a dat startul producției celei de-a 4 generații a lui BMW Seria 1. Noul model de clasă compactă primește un design ușor revizuit față de generația anterioară, precum și un interior nou, mai tehnologizat și cu opțiunea de a avea materiale ecologice în standard.

Pentru început, noul BMW Seria 1 este disponibil în versiunile 118d, 120d, 120 și M135 xDrive. Cea dintâi versiune primește un motor diesel de 2.0 litri și 150 de cai putere, în timp ce versiunea 120d primește același motor, dar cu 163 de cai putere datorită unui sistem mild-hybrid de 48 de volți. Benzinarul 120 aduce un motor de 1.5 litri cu 3 cilindri care dezvoltă 170 de cai putere și care primește, și acesta, un sistem mild-hybrid.

La final, BMW oferă și versiunea de performanță M135 xDrive, care aduce un motor de 2.0 litri și 300 de cai putere. Versiunea hot hatch a noului model sprintează de la 0 la 100 de km/h în 4.9 secunde și atinge o viteză maximă de 250 de km/h, limitată electronic.

Noua generație BMW Seria 1 este produsă la uzina BMW de la Leipzig, din Germania.

Chiar dacă producția începe din acest moment, lansarea pe piață a noului model va avea loc abia în 5 octombrie.

via BMW

Comentarii (5)

  • Interesantă culoare.
    4 0
  • andrei
    superba culoarea.
    3 0
  • Diana Șosoacă
    120d - cea mai echilibrata alegere, indiferent de culoare.
    1 0
  • N-o să înțeleg care-i faza cu 3 cilindri, nu aduce nicio economie, o fi mai ieftin de produs, dar sunetul de 3 cilindri este mai urât decât diesel cu 4 cilindri, plus lipsa de echilibrare, această variantă doar la flote va fi cumpărată, așa a făcut Bmw si-n trecut cu oferta de benzinare entry la seria 3, 5, au oferit niște motorizări slăbuțe, gurmande, ok doar pe hârtie, apoi se miră unii de ce s-a cumpărat la greu diesel 2.0, cu-n benzinar 2.0 pe acest model, măcar 180 cai, n-ar mai dori nimeni diesel .
    2 0
  • @dan , nu-i chiar asa cu motoarele în 3 cilindri, unele suna chiar bine în sarcina, gutural , mai bine decât multe în 4 cilindri și sunt convins ca știu cei de la BMW sa le și echilibreze îndeajuns sa nu deranjeze vibratiile . Probabil asta va fi top vanzari. Spune mulțumesc ca nu e vreun 1,2 l .
    Despre exemplarul mov intens din poza , nu știu ce sa zic, e cel puțin curajoasa nuanta, in hala aia ultraluminata arata horor după părerea mea, aștept sa îl vad pe viu, dar oricum ,trebuie ca să ai ceva la memeaca ( sau oua) ca sa iei o asa culoare .
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru