Noul BMW M5 a intrat în producție

de Tiberiu Safta
Luni, 01.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a demarat oficial producția noii generații M5. Noul model de performanță primește, în premieră, un motor hibrid, iar producția are loc la uzina de la Dingolfing.

Constructorul german a prezentat săptămâna trecută noua generație M5, cea mai puternică generație din istoria modelului de performanță. Această distincție se datorează unui motor V8 care dezvoltă 727 de cai putere și care este ajutat și de un motor electric, o premieră absolută pentru berlina de performanță.

Astfel, datorită noii configurații, noul BMW M5 accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3.5 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 de km/h. Dacă adaugi pachetul M Driver’s Package, atunci viteza maximă crește până la 305 km/h. Mai mult, autonomia electrică maximă este de 69 de kilometri în regim WLTP.

La o săptămână de la prezentarea oficială, BMW a demarat producția celui mai puternic M5 din istorie. Noua berlină de performanță este produsă la uzina BMW de la Dingolfing, din Germania. Tot acolo este produsă și Seria 5, precum și modelele Seria 4, M4 și Seria 7. Chiar dacă producția începe din acest moment, lansarea pe piață a noului BMW M5 va avea loc abia în 2 noiembrie.

Noul BMW M5 va fi disponibil și în România.

Pe piața noastră, noul model de performanță pleacă de la 132.983 de euro cu TVA.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru