Noul BMW M4 GT3 EVO: noua versiune destinată competiției va debuta în 2025

de Tiberiu Safta
Joi, 30.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat oficial noul M4 GT3 EVO înaintea cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Noua mașină de concurs își va face debutul competițional în 2025.

Înaintea cursei de 24 de ore de la Nurburgring, care are loc în acest sfârșit de săptămână, BMW a dezvăluit o nouă mașină de curse care va debuta în sezonul 2025. Mai exact, este vorba despre noul BMW M4 GT3 EVO. Așa cum reiese din nume, noua mașină este o evoluție a actualului M4 GT3.

Mașina de concurs este construită sub egida regulamentului internațional GT3 și este creată de către divizia de performanță BMW M Motorsport. Deși noua mașină se concurs se bazează pe modelul M4 de stradă, aceasta preia foarte puține elemente de la modelul de serie. Caroseria este desenată în scopuri aerodinamice, aici fiind vizibile numeroase elemente aero, cum ar fi un spoiler frontal, aripi evazate, prize de aer pentru răcire și un eleron de dimensiuni mari.

Noutățile aduse de M4 GT3 EVO sunt oglinzi mai mici, prize de aer mai mari pentru aripile din față și mai multe opțiuni de reglare a eleronului. De asemenea, farurile și stopurile sunt noi. La nivel tehnic, noul M4 GT3 EVO primește bare anti-ruliu noi atât în față cât și în spate, precum și un diferențial nou și discuri de frâne mai mari în spate.

Sub capota noului BMW M4 GT3 EVO se ascunde un motor de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, cu turbocompresor și care dezvoltă 590 de cai putere.

Motorul este cuplat la o cutie de viteze secvențială cu 6 trepte dezvoltată de X-Trac. Bineînțeles, accelerația și viteza maximă variază în funcțiile de setările alese.

Așa cum spuneam, noul BMW M4 GT3 EVO va debuta competițional în 2025. Echipele interesate de noul model vor trebui să plătească 578.000 de euro.

Totodată, BMW a prezentat și noul M4 GT4 EVO, construit sub egida regulamentului GT4. Și această versiune va debuta tot în 2025.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru