Noul BMW M3 facelift: 530 CP pentru versiunea Competition M xDrive

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acesta este noul BMW M3 facelift. Versiunea îmbunătățită a modelului de performanță a primit câteva noutăți de design, mai degrabă minore, dar și ceva mai multă putere pentru versiunea de top.

BMW Seria 3 tocmai a primit un facelift. Așa cum era normal și versiunea de performanță M3 a fost, la rândul ei, îmbunătățită, chiar dacă ceva mai discret.

Lista cu noutăți de ordin estetic include faruri cu o parte interioară revizuită, la nivelul luminilor de zi, seturi noi de jante, pachetul M Carbon Exterior aduce o serie de componente din plastic întărit cu fibră de carbon, iar pachetul M Carbon plusează cu frâne carbon ceramice, scaune M Carbon și volan îmbrăcat în Alcantara.

Pentru interior, BMW a pregătit un volan nou, mai puține butoane fizice, sistemul de operare 8.5 și același ansamblu curbat care integrează instrumentarul de bord cu ecran de 12.3 inch și display-ul central de 14.9 inch al sistemului multimedia.

MAI PUȚINE BUTOANE FIZICE LA INTERIOR

Funcțiile sistemului de climatizare au fost integrate în meniul sistemului multimedia.

Mai departe, bordul este îmbrăcat în Sensatec, iar ornamentele Aluminium Rhombicle Anthracite sunt standard.

Ornamentele din carbon, dar și cele din aluminiu M Fine Brushed sunt opționale.

Motorul de 3.0 litri twin-turbo, cu 6 cilindri în linie, a fost păstrat sub capota noului BMW M3 facelift. Puterea a rămas neschimbată, excepție făcând versiunea de top M3 Competition M xDrive, Sedan și Touring, desigur.

În cazul lor, unitatea dezvoltă cu 20 CP mai mult decât înainte, ceea ce înseamnă 530 CP. Cuplul de 650 Nm este disponibil între 2.750 rpm și 5.730 rpm.

După această creștere de putere, M3 Competition Sedan M xDrive atinge 100 de km/h în 3.5 secunde, iar varianta Touring în 3.6 secunde. Cea mai notabilă diferență se observă în cazul reprizei 0-200 km/h.

MAI RAPIDE PÂNĂ LA 200 DE KM/H

Varianta sedan atinge acest prag în 11.8 secunde, iar varianta Touring în 12.4 secunde. Ambele fiind cu 0.5 secunde mai rapide decât înainte.

Viteza maximă rămâne limitată electronic la 250 km/h. Pachetul opțional M Driver crește această valoare la 290 km/h, respectiv la 280 km/h pentru M3 Touring Competition.

Intrarea în producție a noului BMW M3 facelift este programată pentru luna iulie 2024.

via BMW

Comentarii (1)

  • Ii sta bine in Jawa Green. Pacat de faza cu diminuarea butoanelor. Aici BMW e cu un tact in urma ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru