Noul Audi S5: motor V6 mild-hybrid de 367 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 16.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat oficial noul S5, versiunea mai puternică a nou lansatului A5. Această versiune primește un motor V6 cu tehnologie mild-hybrid care dezvoltă 367 de cai putere.

În urmă cu puțin timp, Audi a lansat noul A5, care îl înlocuiește pe A4. Noul model este disponibil în variantele Sedan și Avant, iar odată cu lansarea acestuia, constructorul de la Ingolstadt ne-a pregătit și o versiune mai puternică, botezată S5.

La nivel vizual, noua versiune mai puternică S5 nu diferă foarte mult. Totuși, această versiune va putea fi recunoscută după emblemele S, dar și după o evacuare nouă, cu 4 terminații. La fel ca versiunea obișnuită, noul S5 va fi oferit atât în varianta Sedan, cât și în cea Avant.

Interiorul lui S5 este, la fel, neschimbat semnificativ față de A5. Aici avem noul sistem Audi MMI cu ecran OLED panoramic și curbat, care integrează un instrumentar digital de 11.9 inch și un sistem multimedia de 14.5 inch. Pasagerul din față mai are la dispoziție și un ecran separat de 10.9 inch.

Diferența majoră față de A5 se regăsește, evident, sub capotă. Noua versiune de performanță primește un motor V6 de 3.0 litri mild-hybrid care dezvoltă 367 de cai putere.

Din păcate, Audi nu a dezvăluit performanțele noului S5, însă motorul său este cuplat la o cutie automată S Tronic revizuită și cu dublu ambreiaj.

De altfel, cutia de viteze nouă reduce din greutatea pusă pe puntea din față și îmbunătățește, astfel, agilitatea noului model. Puterea este transmisă exclusiv către toate roțile, iar sistemul quattro integrează tehnologie de vectorizare a cuplului.

Deocamdată, Audi nu a dezvăluit prețurile noului S5.

via Audi

Comentarii (4)

  • VAG pare cam pe saracie. Doar 370 de cai un model S? Cam putin.
    2 2
  • @alex cu CREIER mic

    Vorbesti si tu sa te afli in treaba. Tocmai ca e "S", nu "RS".
    1 0
  • e a 3.a generatie la care folosesc acelasi motor V6 de 3 litri la care ii mai adauga 10 cai cu fiecare lansare..
    0 0
  • Macar e un V6 de 3 litri care probabil a fost imbunatatit mai mult pe partea de fiabilitate. Oricum nu ne luam noi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru