Noul Audi RS 5 Performance Edition: motor mai puternic și diferențial îmbunătățit

de Tiberiu Safta
Marti, 28.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat oficial noul RS 5 Performance Edition, o versiune și mai puternică a modelului de performanță. Noua ediție primește un motor mai puternic, precum și un diferențial îmbunătățit.

Constructorul german a dezvăluit o versiune și mai puternică pentru modelul RS 5 Sportback. Noua versiune este botezată Performance Edition și aduce un motor mai puternic, precum și câteva noutăți tehnice.

Astfel, sub capota noii versiuni se ascunde același motor V6 de 2.9 litri bi-turbo, dar care dezvoltă acum 470 de cai putere și 600 Nm. Asta înseamnă un plus de 20 de cai putere față de un RS 5 Sportback obișnuit. Datorită puterii mai mari, noua versiune are nevoie de 3.7 secunde pentru a atinge 100 de km/h. Prin comparație cu RS 5 Sportback, noul Performance Edition este mai rapid cu două zecimi de secundă. Viteza maximă este de 300 de km/h.

Pe lângă un motor mai puternic, noul RS 5 Performance Edition mai primește și un diferențial Torsen îmbunătățit, alături de suspensia RS Sport Suspension Pro și direcție dinamică. La nivel vizual, noua ediție nu aduce modificări, atât la exterior, cât și în habitaclu.

În Germania, noul Audi RS 5 Performance Edition propune un preț de pornire de 128.420 de euro.

via Audi

Comentarii (3)

  • Se cam arunca baietii astia de la Audi. Un BMW M3 Competition are 510 cai (fata de 470 la Audi) 650 Nm (fata de 600), prinde suta in 3,5 sec (fata de 3,7) si costa doar ... 98.830 Euro (fata de 128.420 Euro Audi). De diferenta de 29,590 Euro iti mai iei doua Sandero si-ti ramane si de-o vacanta !
    5 0
  • Diana Șosoacă
    Eroare mare de marketing.
    Se canibalizează la Vmax cu RS3 P.
    0 2
  • Bănuiesc ca “zona” de performanță intră încet într-o zonă tulbure. Sunt mult prea multe opțiuni și asta diluează din exclusivitate. Toți vor avea de pierdut dacă nu se abțin în a produce peste ceea ce este necesar.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru