Noul Audi Q6 e-tron Sportback: SUV Coupe electric cu autonomie de 656 km

de Tiberiu Safta
Luni, 14.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a dezvăluit oficial noul Q6 e-tron Sportback, varianta SUV Coupe a lui Q6 e-tron. Noul model este disponibil în 3 variante de putere, iar autonomia maximă depășește 650 de kilometri.

La un an după lansarea lui Audi Q6 e-tron SUV, constructorul de la Ingolstadt tocmai a prezentat oficial noul Q6 e-tron Sportback, varianta SUV Coupe a modelului electric. Noua variantă aduce un design diferit al caroseriei, însă la nivel tehnic, specificațiile rămân în mare parte neschimbate față de varianta obișnuită a lui Q6 e-tron.

MAI AERODINAMIC

Față de Q6 e-tron SUV, noua variantă Sportback este mai scundă cu 37 de milimetri, datorită noului plafon rotund, care plonjează puternic către partea din spate. Astfel, dimensiunile noului Q6 e-tron Sportback sunt următoarele: 4771 milimetri pentru lungime, 1965 milimetri lățime și 1665 milimetri înălțime. De asemenea, forma nouă a caroseriei ajută și la un coeficient aerodinamic mai bun, de 0.26 în cazul noului model. Ca o comparație, varianta SUV a lui Q6 e-tron are un coeficient aero de 0.28.

Portbagajul noului Q6 e-tron Sportback are o capacitate de 511 litri cu bancheta în poziție normală. Odată rabatată, capacitatea portbagajului crește până la 1373 de litri. Și pentru că este un model electric, noul Audi Q6 e-tron Sportback beneficiază și de un portbagaj frontal, cu o capacitate de 64 de litri.

Interiorul noii variante este identic cu ceea ce am văzut până acum la Q6 e-tron.

Astfel, avem aici un instrumentar digital de 11.9 inch, acompaniat de un ecran central de 14.5 inch și de un ecran suplimentar de 10.9 inch pentru pasagerul din față. Opțional, este disponibil și un Heads-Up Display cu realitate augmentată integrată. Scaunele pot fi îmbrăcate în tapițerie textilă cu elemente reciclate, la fel și alte elemente din habitaclu, cum ar fi capitonajul plafonului, parasolarele și montanții.

PÂNĂ LA 490 CP

Noul Audi Q6 e-tron Sportback este disponibil în 3 variante de putere și cu două baterii de capacități diferite. Intrarea în gamă se face cu un propulsor electric de 306 cai putere care antrenează roțile din spate și care este alimentat de o baterie de 83 kWh. Această versiune accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.6 secunde.

Urmează apoi o versiune cu 387 de cai putere și cu tracțiune integrală, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde.

Cea mai puternică versiune, SQ6 e-tron Sportback, livrează 489 de cai putere și sprintează de la 0 la 100 de km/h în 4.3 secunde.

În cazul bateriei mai mici, autonomia diferă în funcție de versiunea aleasă.

Astfel, Q6 e-tron Sportback cu tracțiune spate poate parcurge 545 de kilometri cu o singură încărcare. Versiunea quattro poate merge 636 de kilometri, iar SQ6 e-tron Sportback are o autonomie de 607 kilometri. Cu bateria mai mare, de 100 kWh, autonomia lui Audi Q6 e-tron Sportback este de 656 de kilometri.

Toate versiunile Q6 e-tron Sportback sunt limitate la 210 km/h. Versiunea cea mai puternică, SQ6 e-tron Sportback atinge 230 km/h.

Datorită unei arhitecturi de 800 de volți, bateria poate fi încărcată cu un curent de 270 kW și de la 10% la 80% în 22 de minute.

Noul Audi Q6 e-tron Sportback este deja disponibil pe piața din Germania. Versiunea de bază cu bateria de 83 kWh și cu tracțiune spate are un preț de pornire de 65.900 de euro.

via Audi

Comentarii (1)

  • spaclu lu manole
    Mai mult decat acceptabil. Pretul e aliniat cu nebunia din ziua de azi, dar macar nu sare calul prosteste. La ora actuala, Audi mi se pare ca au una din cele mai bune oferte pret/calitate/performante.
    Autonomia e brici, chiar si in varianta sport. Timpul de incarcare la fel, daca pleci la drum lung, undeva. Daca ai unde s-o incarci acasa, nu-ti mai trebuie altceva.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru