Noua uzină Tesla din Germania va fi inaugurată în 22 martie

de Tiberiu Safta
Luni, 21.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua uzină Tesla din Germania va fi inaugurată oficial în 22 martie. Fabrica de mașini electrice este situată în apropierea capitalei Berlin. La eveniment vor participa șeful Tesla, Elon Musk și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

După mai multe luni de întârzieri din cauza nefinalizării aprobărilor și a documentelor necesare, noua uzină Tesla din Germania își va începe oficial activitatea în luna martie a acestui an. În acest sens, evenimentul de inaugurare al fabricii de lângă Berlin va avea loc în 22 martie. La acest eveniment vor participa Elon Musk, șeful și fondatorul Tesla, precum și cancelarul german, Olaf Scholz.

În cadrul evenimentului, Musk va preda personal noilor clienți primele exemplare Model Y construite la această uzină. Până acum, ar fi fost produse 2000 de astfel de exemplare de probă în regim de autorizație provizorie de funcționare.

Noua fabrică situată în apropiere de Berlin, valorează circa 5 miliarde de euro și are o capacitate de producție de 500.000 de mașini pe an. Ca suport, fabrica Tesla dispune și de o uzină de baterii care generează peste 50 de gigawați.

Inițial, Musk și-a dorit ca uzina să-și înceapă activitatea încă din vara anului trecut.

Din cauza unor întârzieri cu privire la aprobarea oficială a uzinei de către autoritățile locale și de stat, debutul activității uzinei a fost amânat până în martie 2022.

via Economica

Comentarii (3)

  • Seriff
    Cate hectare de padure au defrisat ca sa puna fabrica aia mega poluanta acolo? Fabrica aia polueaza de rupe 24 din 24, unde e Greta, unde sunt eco-trepadusii de la Greanpeace?
    13 10
  • Scrooge
    @serif....mult mai putine decat se defriseaza zilnic in Romania :)))). Daca venea Tesla in Romania ii aplaudai si daca si faceau fabrica in rezervatia Bucegi.
    3 4
  • De acord, viața noastră actuala se bazează pe tehnologie iar transferul mărfurilor si al persoanelor sunt esențiale in majoritatea cazurilor. Copacii se pot planta oriunde si nu ar trebui sa fie o problema prea mare in situația în care se dorește construirea unei fabrici indiferent ca vorbim de Tesla sau altceva. Nu mi se potrivesc Electricele, dar din câte știu Tesla investește in multe tehnologii, inclusiv in cele de protecție a mediului.
    Din pădurea amazoniana dispar hectare in fiecare săptămâna, sau in România au dispărut munți întregi doar pentru beneficii individuale, ceea ce nu este cazul in cazul unei fabrici.
    Referitor la fabrica Tesla, rămâne de văzut cum se vor descurca in următorii 3-5 ani. Teoretic la nivel planetar nu a crescut cererea de masini peste 50.000 de euro (poate din contra), ori Tesla momentan acolo evoluează. Cine-si ia o Tesla nu vrea sa-si masina pe viața, adică după 3-4 ani se va pune problema schimbării cu alta noua. Cred ca prețul de vânzare va influența decizia achiziției unei noi electrice… vom vedea!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru