Noua taxă auto va fi păstrată în vigoare până în 2013
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Laszlo Borbely, Ministrul Mediului şi al Pădurilor, a declarat miercuri că noua taxă de mediu se va aplica până în 2013, anunţă WallStreet.ro. Acest lucru înseamnă că anul 2012 nu va aduce de la sine un impozit anual pe poluare, aşa cum dorea Ministrul Mediului. În schimb, anunţul lui Borbely aduce veşti triste pentru şoferii automobilelor înscrise înainte de 01.01.2007. Aceştia vor pierde foarte mulţi bani la revânzare, deoarece noul posesor al automobilului va trebui să achite taxa de poluare la transcrierea proprietăţii vehiculului. În acest context, valoarea vehiculelor va scade în mod artificial, în timp ce automobilele second-hand de import vor fi mai ieftin de înmatriculat, Guvernul aplicând o reducere de 25% la taxă.
Borbely a adăugat că speră ca Parlamentul să adopte cât mai repede modificările la taxa auto. Până la aprobarea noii taxe, posesorii de automobile înmatriculate în România înainte sau după 01.01.2007 pot să facă tranzacţii fără griji, cât timp vehiculul are plăcuţe de înmatriculare româneşti definitive şi I s-a plătit taxa de mediu.
Apoi, liniştiţi vor fi doar cei care şi-au înmatriculat automobilul în România după 01.01.2007, deoarece transcrierea proprietăţii acestui vehicul se va face fără costuri suplimentare pentru client, ceea ce va duce la un preţ de vânzare mai mare al vehiculului, estimează echipa Automarket. Vă recomandăm să vă informaţi în prealabil la organele abilitate înainte de a face o tranzacţie cu un vehicul înmatriculat înainte de 01 ianuarie 2007, pentru a evita plata unei taxe costisitoare.Partea bună a acestei taxe, dacă îi putem spune aşa, apare pentru cei care au plătit taxa în trecut şi au păstrat actele doveditoare, alături de care pot obţine o parte din bani înapoi (diferenţa dintre taxa plătită şi taxa actuală). Diferenţa poate fi oferită cash, la cerere, sau cu obligaţii restante sau viitoare, reprezentând taxe sau impozite datorate de contribuabili. În prezent, singurii neafectaţi de aceste măsuri sunt cei care nu posedă un automobil şi care nu intenţionează să-şi cumpere o maşină în viitorul apropiat. Procedura de restituire a banilor nu a fost încă definitivată, dar va fi prezentată odată cu respectivul proiect de lege.
Via | WallStreet
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Intern
-
OMV Petrom a anunțat că vrea să aibă 5000 de puncte de încărcare în România până la începutul deceniului următor. În prezent, rețeaua companiei are circa 900 de puncte de încărcare în țara noastră. (19.02)
-
Potrivit noilor date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, producția națională de automobile a avut parte de o scădere în prima lună din 2025. (17.02)
-
În prima lună din 2025, uzina Ford Otosan de la Craiova a produs cu 5.6% mai multe vehicule, comparativ cu aceeași lună din 2024. Uzina din Bănie are o capacitate maximă, anuală, de 272.000 de unități. (12.02)
-
Noua Dacia Duster Redust Sport: versiune tunată cu preț de peste 50.000 euro
-
Noul Volvo XC60 facelift: sistem multimedia mai rapid și materiale noi la interior
-
BYD va produce mașini electrice în Europa din octombrie
-
Primele imagini cu noul Mitsubishi Grandis, fratele geamăn al lui Renault Symbioz
-
Aceasta este noua Kia EV4: debutează în 27 februarie, în variantă hatchback și sedan
Astia nu fura,ci fac jaf,fie orice culoare politica!