Noua Lancia Ypsilon HF, primul hot hatch electric al mărcii

de Tiberiu Safta
Marti, 28.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lancia a dezvăluit oficial noul Ypsilon HF, versiunea de performanță a modelului subcompact. Noul model este primul hot hatch electric din istoria mărcii și primește o caroserie modificată, precum și un motor de 240 de cai putere.

Constructorul italian a prezentat oficial prima versiune de performanță a modelului Ypsilon. Botezat Ypsilon HF, acesta este primul hot hatch 100% electric din istoria Lancia, iar cu această ocazie, constructorul italian lansează o nouă gamă de viitoare modele de performanță. Față de Ypsilon standard, noul HF primește o caroserie ușor revizuită, precum și câteva modificări tehnice menite să crească performanțele.

La nivel vizual, versiunea de performanță a lui Ypsilon va putea fi recunoscută după o bară de protecție nouă, care include sigla HF și care este vopsită cu accente negre. De asemenea, priza de aer principală este acum dreptunghiulară, iar imediat sub lumina de zi din partea stângă este prezentă o priză de aer separată, mai mică.

Bineînțeles, noul model primește și jante cu un design special, precum și aripi ușor mai late, datorită unei punți față mai late față de versiunea standard a lui Ypsilon. Deocamdată, Lancia nu a oferit nicio imagine cu partea din spate, însă avem fotografii cu habitaclul noii versiuni.

Aici putem vedea sigla HF prezentă pe volan și brodată pe tetierele scaunelor din față. Tot aici avem și accente roșii sub forma unor cusături la scaune și la bord.

Noua Lancia Ypsilon HF primește un motor electric de 240 de cai putere, care antrenează roțile din față. Astfel, primul hot hatch electric Lancia accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5.8 secunde. Constructorul italian nu a dezvăluit viteza maximă și nici nu a oferit informații cu privire la baterie și autonomie. În afară de motorul mai puternic și de puntea față mai lată, mai cunoaștem că noua versiune de performanță primește o suspensie revizuită, cu o gardă la sol mai joasă față de modelul standard.

Lansarea pe piață a noii Lancia Ypsilon HF va avea loc în mai 2025. Cu această ocazie, Lancia confirmă că va lansa versiuni de performanță HF și pentru celelalte două viitoare modele: Delta și Gamma.

via Lancia

Comentarii (5)

  • pe o masina atat de adunata, 240 cp electrici inseamna foarte mult, e racheta sol-sol. nimic intamplator, exact asta a si fost scopul constructorului.
    7 0
  • Domnul Safta, asteptam informatii despre cati kW va avea curentul de incarcare.
    Multumim anticipat!
    3 0
  • Diana Șosoacă
    Trebuia avut in vedere si 4X4. Măcar opțional.
    3 2
  • Andrei
    Interesant. Va concura cu modelul Alpine bazat pe Renault 5.
    4 0
  • Nu prea are concurent, la aspect mă refer. În rest păcat de performanțe, “ambalajul” contează.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru