Noua Lancia Gamma va fi produsă la uzina italiană Stellantis din Melfi

de Silvian Irimia
Duminica, 27.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul evenimentului de lansare al modelului Ypsilon 4 HF Rally, Lancia a declarat că modelul Gamma va fi produs la uzina Stellantis din Melfi, Italia.

Acest lucru marchează întoarcerea mărcii italiene la această unitate unde a fost produsă anterior a doua generație Ypsilon, între 1995 și 2003. Inaugurată în 1994, uzina Melfi a jucat mult timp un rol cheie în producția auto globală și în prezent este responsabilă de producția modelelor Jeep Compass și Jeep Renegade.

Stellantis, care deține și mărcile Fiat și Alfa Romeo, a fost aspru criticată în Italia din cauza scăderii producției locale, pe fondul unei cereri reduse și al planurilor de a fabrica anumite modele noi ale mărcilor sale istorice italiene în afara țării. Se estimează că producția companiei în Italia va scădea sub 500.000 de vehicule anul acesta.

Compania are un plan multianual de a începe producția a 5 noi modele de dimensiuni medii la Melfi, dintr-o gamă de mărci, inclusiv Lancia, pentru piețele din Europa și Orientul Mijlociu. Toate aceste modele sunt bazate pe noua platformă STLA Medium.

Stellantis a anunțat luna aceasta că va începe, de asemenea, producția celei mai noi versiuni a Jeep Compass la Melfi anul viitor, precum și a unui nou model DS.

Acest anunț face parte din strategia amplă de revigorare a mărcii Lancia, care include revenirea pe piața europeană cu o rețea de peste 70 de reprezentanțe în 6 țări.

via Stellantis

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru