Noua Iskra este o Lada cu aer de Dacia Logan: până la 106 cai putere

de Alexandru Monenciu
Vineri, 07.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lada a publicat primele informații despre noul model Iskra. Chiar dacă asemănările cu Dacia Logan nu pot trece neobservate, noul model este produs în Rusia pe o platformă modificată.

Războiul din Ucraina a făcut ca industria auto din Rusia să fie marginalizată. Marii producători de automobile au părăsit această țară, iar printre ei s-au numărat și francezii de la Renault care aveau o uzină în apropiere de Moscova.

Uzina a fost preluată de Avtovaz. Între timp, marca rusească a profitat de tot ce a învățat de la francezi, iar acum vine cu un nou model, dezvoltat pe o versiune modificată a platformei CMF-B a gigantului Renault.

Este important de precizat că această nouă arhitectură nu mai are nicio legătură cu Renault, având peste 400 de componente noi, și că va fi produsă local.

"Într-un timp record pentru standardele industriei auto globale, am recreat acest automobil, făcându-l independent din punct de vedere tehnologic," a ținut să precizeze președintele Avtovaz, Maxim Sokolov.

Revenind, noul model se numește Lada Iskra și adoptă limbajul de design X-Design al lui Vesta. Chiar și așa, nu pot fi trecute cu vederea asemănările cu Dacia Logan, în special în ceea ce privește proporțiile.

Sub capotă regăsim două motorizări: agregat de 1.6 litri cu 90 CP, preluat de la Granta și un propulsor de 1.6 litri cu 106 CP împrumutat de la Vesta.

Singura transmisie disponibilă este una manuală cu 5 sau 6 rapoarte.

Noua Lada Iskra va fi produsă la uzina Togliatti începând cu anul 2025.

via Carscoops

Comentarii (8)

  • In sfarsit mai apar si masini ca lumea, termica, aspirata, motor peste 1.2, ultima tehnologie, perfecta pt specialisti
    5 12
  • Primele exemplare au fost livrate parintilor care si-au pierdut copii pe front. Beneficiarii s-au declarat extrem de fericiti si au multumit conducerii superioare de partid si de stat.
    18 6
  • rassia
    o non-stire despre o masina care nu se comercializeaza in Romania
    mai bine ne deranjati cu niste informatii despre Marele Premiu F1 de la Montreal
    7 2
  • @rassia
    Formula 1?! lasa panarama aia de serie de curse.
    Daca ziceai Formula 2 sau si mai interesant Formula 3l mai ziceam, dar sa pomenesti parodia de F1.
    Sau nah, pt non oamenii pesterilor, Formula E.
    Acolo e chiar interesant, cu lupte date pana in ultima clipa, depasiri si batalii cot la cot, si nu se scot in decor facand praf alt concurent.
    Fara strategii si tactici de cursa, sa incetinesti pe altii, nu mizerii de coruptie (ahem Ferrari) si manarii in spatele scenei.
    4 5
  • Cătălin
    Concluzia acestui articol este că sancțiunile aplicate Rusiei și-au atins scopul
    3 3
  • Trilulilu
    Da, și-au "atins" scopul.
    2 7
  • Banditos
    Lada asta e la fel de masina cum era Dacia in ultima decada a anilor '80.

    "Într-un timp record pentru standardele industriei auto globale, am recreat acest automobil, făcându-l independent din punct de vedere tehnologic...."

    continuare...

    "....fiind dovada puterii de munca a poporului care, in deplina unitate, au dus la infaptuirea gandiri profunde si de clasa mondiala a conducatorului sau iubit."

    Scopul a fost atins.
    11 2
  • Pfff, bijuterie, ce sa mai! Bănuiesc că are carburator dublu corp și pompă de benzină cu membrană îmbunătățită, aprindere electronică, radio am/fm și antena telescopică cu motoraș. Au spart piața-n Calmîchia Baskortostan și Tatarstan.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru