Noua Honda Civic RS facelift: versiune pentru piața din Japonia

de Tiberiu Safta
Vineri, 02.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a lansat oficial noul Civic facelift pe piața din Japonia. În această țară a fost lansată și noua versiune RS, situat sub Type R ca nivel de performanță.

Honda a prezentat, mai devreme în acest an, primele imagini cu noul Civic facelift pentru piața din Statele Unite. Noul model urmează să ajungă și în Europa, dar până atunci acesta tocmai a fost lansat și în Japonia. Pe piața din Țara Soarelui Răsare, noul Civic facelift primește și o versiune mai dinamică, botezată RS.

Astfel, noul model primește elemente vizuale noi, sub forma unor embleme exclusive RS, ornamente și accente negre, jante de 18 inch vopsite tot în negru și un eleron de dimensiuni generoase. Opțional, clienții vor putea alege extensii aerodinamice pentru bara din față și ornamente noi pentru grilă și priza de aer din bară.

În interior, noul Civic RS primește inserții roșii în bord și cusături roșii la panourile portierelor și la maneta cutiei de viteze. Și pentru că tot am amintit de cutia de viteze, versiunea RS este singura de pe piața japoneză care primește cutie manuală. Restul versiunilor sunt dotate exclusiv cu cutie CVT.

Sub capotă avem un motor de 1.5 litri turbo care dezvoltă 182 de cai putere și care include tehnologia VTEC.

Față de versiunile obișnuite, noul Civic RS mai primește un sistem de rev matching și o suspensie modificată special pentru un comportament mai dinamic.

Pe piața din Japonia, noua Honda Civic RS va fi disponibilă din luna septembrie. Prețul de pornire este echivalentul a 26.000 de euro.

via Honda

Comentarii (7)

  • George Simion
    mi se pare mie sau e ieftina pt preturile de azi?
    4 3
  • Galblegitu'
    Interior de Dacia Logan si eleron de RICER CAR.
    1 0
  • Klaus Schwab
    @ George Simion
    Pai ala e pret de Japonia, nu de Europa.
    Inclusiv marcile europene sunt mai scumpe in Europa decat in USA.
    1 0
  • unchiu
    ce masina similara cumperi de noua in Romania la banii aia?
    1 3
  • Banditos
    Nici in Europa, in banii astia, nu cumperi nimic similar cu RS-ul asta.
    0 1
  • Interior de Dacia Logan si eleron de RICER CAR
    2 1
  • Banditos
    Mie interiorul imi aduce aminte de Dacia 1300/Renault 12. Mai precis zona verticala ce contine grila tip fagure ce delimiteaza partea superioara a bordului de cea inferioara. Iar cele 3 butoane rotative usor le poti inlocui mental cu cele 3 ceasuri analogice pe care unii dintre proprietari le instalau DIY la Daciile lor: presiune ulei, temperatura apa si ceas...ceas
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru