Nokian a produs prima anvelopă la Oradea

de Tiberiu Safta
Marti, 02.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nokian a anunțat oficial că a produs prima anvelopă la noua sa uzină din România, situată la Oradea. Acesta a fost un test înainte ca marca producătoare de anvelope să demareze producția de serie la această uzină începând de anul viitor.

Compania finlandeză producătoare de anvelope Nokian tocmai a produs prima anvelopă la noua sa uzină de la Oradea. Chiar dacă suntem în plină vară și caniculă, Nokian a decis ca prima anvelopă produsă la uzina orădeană să fie una de iarnă, botezată Snowproof 2. Uzina de la Oradea va fi una importantă pentru companie, deoarece aceasta va fi o fabrică neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon, prima de acest gen din industria de anvelope.

Prima anvelopă Nokian produsă în România a fost doar un test de producție. Asta pentru că producția în masă a anvelopelor va începe abia în primele luni ale lui 2025. Anvelopele produse la uzina românească vor fi comercializate, în mare parte, pe piața din Europa Centrală. La această uzină vor lucra aproximativ 500 de angajați.

Pentru uzina de la Oradea, Nokian a investit circa 650 de milioane de euro. Compania producătoare de anvelope își propune să producă aici 6 milioane de anvelope în fiecare an.

via Nokian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru