Noile standarde de siguranta ale acoperisului, aplicate din 2012
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Constructorii auto care activeaza pe piata din Statele Unite au noi motive de ingrijorare, pe langa scaderea drastica a vanzarilor pe perioada crizei economice. Producatorii vor fi serios afectati de noile reglementari in materie de siguranta pe care NHTSA (Administratia Nationala a Sigurantei in Trafic) intentioneaza sa le introduca incepand cu 2012.
Noile reglementari se refera la rezistenta acoperisului masinilor vandute in SUA. Pana in prezent standardele NHTSA presupuneau ca acoperisul unei masini trebuie sa reziste la o forta de impact egala cu masa totala plus jumatate din aceasta. Incepand cu 2012 insa, acoperisul modelelor vandute in Statele Unite trebuie sa reziste la o forta de impact egala cu de doua ori si jumatate masa masinii. Chiar si asa, habitaclul va trebui sa ofere suficient spatiu pentru capulunui pasager adult asigurat cu centura de siguranta.
Noile norme de siguranta ar urma sa scoata din vistieriile producatorilor auto, care activeaza pe piata din SUA, aproximativ 1.4 miliarde de dolari in fiecare an.
Suma nu este insa una foarte mare, avand in vedere ca o rezistenta mai mare a acoperisului ar urma sa salveze 135 de vieti in fiecare an si sa previna 1000 de accidentari grave.Noile reguli presupun o ranforsare mai buna a acoperisului ceea ce va duce implicit la cresterea masei totale si la un consum de carburant mai mare. Situatia devine si mai problematica in conditiile in care si organizatiile nationale de protectie a mediului impun norme stricte prvind emisiile de carburant.
Noile norme de siguranta privind rezistenta acoperisului la impact vor intra in vigoare incepand cu 2012 si vor trebui puse in aplicare pana cel tarziu in 2017.
via | Autoblog
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Organizația germană ADAC a elaborat un studiu și a concluzionat că mașinile cu zero emisii sunt mai fiabile decât mașinile echipate cu motoare termice. (14.04)
-
În cea mai nouă sesiune de teste Euro NCAP, Cupra Terramar și Polestar 3 au primit punctajul maxim de 5 stele. Modelul suedez a stabilit un nou standard pentru protecția oferită pasagerilor copii. (10.04)
-
Tesla anunță o rechemare în service care afectează toate exemplarele Cybertruck comercializate până acum. Din cauza unui adeziv problematic, un element de caroserie, de la nivelul plafonului, se poate desprinde în timpul condusului. (21.03)
-
Hyundai prezintă o nouă generație de motoare hibride: consum mai mic cu 45%
-
Noul Volvo S90 facelift: display central de 11.2 inch și versiune PHEV cu 80 km autonomie electrică
-
Acesta este noul Subaru Outback: două motorizări cu până la 260 CP
-
Renault a dezvoltat un sistem hibrid care poate fi montat în mașinile electrice
-
Noi detalii despre Mazda EZ-60: versiune cu motor termic pe post de generator
Altfel imi vine gandul ca cei care conduc lumea s-au pus cu tunul pe producatorii auto si vor sa ii rareasca masiv si eventual sa faca masinile tot mai greu accesibile, mai putin manevrabile si mai putin prietenoase cu mediul.