Noi teste EuroNCAP: 5 stele pentru Volkswagen Tiguan și 3 modele din China. 3 stele pentru Ford Tourneo Custom

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Volkswagen Tiguan a obținut 5 stele la testele EuroNCAP. Același scor a fost obținut și de alte 3 modele din China. Între timp, noul Ford Tourneo Custom a obținut 3 stele fără pachetul de siguranță suplimentar.

EuroNCAP a derulat o serie nouă de teste cu 5 modele noi. Dintre acestea, 4 au obținut scorul maxim de 5 stele, iar celălalt a obținut scoruri diferite în funcție de echiparea cu pachetul suplimentar de siguranță. Modelele testate au fost: Volkswagen Tiguan, Ford Tourneo Custom, Zeekr X, Zeekr 001 și Maxus MIFA 7.

Volkswagen TIGUAN – 5 STELE

Noua generație Volkswagen Tiguan a primit 5 stele la noile teste Euro NCAP. SUV-ul germanilor fost notat cu 83% pentru protecția ocupanților din față și cu 88% pentru protecția copiilor din spate. De asemenea, modelul de la Wolfsburg a primit 84% pentru protecția pietonilor, iar sistemele de siguranță au primit scorul de 78%.

ZEEKR X – 5 STELE

Primul din cele 3 modele din China testate, Zeekr X, a obținut scorul maxim de 5 stele. Crossover-ul chinez a primit următoarele scoruri: 91% pentru protecția ocupanților adulți în față, 90% pentru protecția copiilor în spate, 84% pentru protecția pietonilor și 83% pentru sistemele de siguranță.

ZEEKR 001 – 5 STELE

Un alt model de la Zeekr, 001, a primit și acesta 5 stele în urma celor mai noi teste de siguranță.

Modelul de clasă executive a obținut următoarele scoruri: 89% pentru protecția adulților, 88% pentru protecția copiilor, 84% pentru protecția pietonilor și 83% pentru sistemele de siguranță.

MAXUS MIFA 7 – 5 STELE

Cel de-al 3-lea model venit din China este Maxus MIFA 7. Monovolumul asiatic a primit și acesta 5 stele, precum și următoarele scoruri: 92% pentru protecția adulților, 87% pentru protecția copiilor, 81% pentru protecția pietonilor și 75% pentru sistemele de siguranță.

Ford TOURNEO CUSTOM – 3 STELE FĂRĂ PACHETUL SUPLIMENTAR DE SIGURANȚĂ

Surpriza testelor a fost Ford Tourneo Custom, care a obținut doar 3 stele cu pachetul de siguranță standard. Monovolumul mărcii americane a fost tras în jos de sistemele de siguranță, care au fost notate cu 53%. În rest, scorurile sunt următoarele: 75% pentru protecția adulților, 86% pentru protecția copiilor și 77% pentru protecția pietonilor.

În schimb, cu pachetul de siguranță suplimentar, Ford Tourneo Custom a obținut 4 stele.

Scorurile au rămas neschimbate, cu excepția sistemelor de siguranță, care au fost notate cu 62%.

via EuroNCAP

Comentarii (1)

  • pfew...mai tari chinezii decat nemtii.... mda
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru