Organizația independentă Euro NCAP a publicat o nouă rundă de rezultate obținute de diferite modele la testele de siguranță. De această dată, protagoniștii au fost 5 modele, toate cu rezultate excelente având pachetul standard de siguranță.
Mulțumită platformei MEB a grupului Volkswagen, modelul electric Audi Q4 e-tron a obținut 5 stele din 5 posibile, la fel ca VW ID.4 sau Skoda Enyaq.
Toyota Mirai se numără printre primele modele cu tehnologia fuel cell care au apărut pe șosele, iar reprezentanții Euro NCAP au notat-o cu 5 stele la testele de siguranță.
Noul Subaru Outback a obținut și el 5 stele, impresionând la sistemele de siguranță, cu un punctaj de 95.
Euro NCAP a testat și două modele ale unor producători chinezi pentru piața europeană. Primul dintre ele, NIO ES8, a obținut “rezultate excelente“ datorită sistemului de frânare autonomă în caz de urgență și un punctaj de 95 la sistemele de siguranță.
Lynk&Co 01 a profitat de platforma comună cu Volvo XC40, astfel că a obținut și el “rezultate impresionante”, cu 96 de puncte pentru protecția pasagerilor adulți și punctaj maxim la impactul lateral.
Via Euro NCAP
Eu am o reținere și o să-ți spun și care e aia: imperialismul chinezesc. China nu doar că nu e o țară liberă, ci este una care se folosește de orice pârghii, inclusiv companiile de tehnologie, pentru a-și spori influența mondială , a implementa ceea ce ei numesc socialismul chinezesc și în alte părți ale lumii după cum și-a manifestat dorința Xi Jinping și a coloniza prin îndatorare alte națiuni.
Iar pentru cei care spun că și americanii au făcut asta sau că și alți occidentali au făcut la fel, asta este adevărat, dar măcar ăștia te lăsau să faci ce vrei tu și în țările astea, inclusiv cele influențate de ei există un nivel destul de ridicat de libertate (chiar dacă UE se chinuie să reducă gradul de libertate). Dar în socialismul chinezesc trebuie să îl preamărești pe lider, ești urmărit peste tot de camere video (știu, știu, și Google ne urmărește mișcările, dar tot nu a ajuns încă la nivelul Chinei) și, mai nou, ai un scor social unde, dacă nu trăiești pe placul partidului, ți se taie din ”beneficii” ca să le numesc așa, adică nu mai ai voie să mergi cu trenul, avionul și cine știe ce alte interdicții îți mai pun. Și mai citiți mărturii ale oamenilor persecutați de guvernul chinezesc (creștini - nu degeaba există biserici subterane în China separate de alea de stat unde guvernul decide ce să se predice și unde doar unele părți din Biblie sunt aprobate, uiguri, tibetani, etc.)
Așa că prefer sistemul occidental cu toate bubele lui decât totalitarismul chinezesc care vrea să-și întindă tentaculele și în alte părți ale lumii. Și știu că și la noi sistemul chinezesc are destui apărători cărora astea li se par exagerări sau propagandă, deși pandemia asta ne-a arătat adevărata față a Chinei.
Prin urmare, nu, nu iau în serios produsele chinezești. Le prefer pe alea europene, americane, coreene și chiar indiene decât chinezești.
Lucrand intr-o multinationala cu filiala si in China si colaborand cu chinezii iti spun de pe acum ca nu as cumpara produse complexe de la ei niciodata.
Nu zic ca sunt prosti sau incapabili, ca nu sunt, dar mai au inca mult mult mult de invatat si de recuperat. Iar vesticii nu stau nici ei pe loc.