Noi rezultate Euro NCAP: 5 stele pentru Audi Q6 e-tron și Ford Explorer Electric. 4 stele pentru Renault Symbioz

de Tiberiu Safta
Miercuri, 11.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut noi rezultate în urma ultimelor teste Euro NCAP. Opt mașini noi au fost supuse noii serii de teste, dintre care 5 mașini au luat scorul maxim de 5 stele. Printre mașinile testate au fost Audi Q6 e-tron, Ford Explorer Electric și Renault Symbioz.

Euro NCAP a efectuat noi teste de siguranță cu 8 modele noi. Mai exact, noile modele testate în cea mai recentă serie de teste au fost: Audi Q6 e-tron, Ford Explorer Electric, Renault Captur facelift, Renault Symbioz, Jeep Avenger, Subaru Impreza, Subaru Crosstrek și XPeng G6. Dintre cele 8 mașini, 5 au luat punctajul maxim de 5 stele. Mai jos vei vedea cum s-a descurcat fiecare model la ultimele teste de siguranță.

AUDI Q6 E-TRON – 5 STELE

Noul Audi Q6 e-tron a trecut cu brio testele de siguranță și a obținut 5 stele. Protecția ocupanților din față a fost notată cu scorul de 91%, în timp ce protecția pentru copii a primit scorul de 92%. La categoria utilizatorilor vulnerabili (pietoni și bicicliști) avem un scor de 81%, iar sistemele de asistență au primit 80%.

FORD EXPLORER ELECTRIC – 5 STELE

Al doilea model care obține scorul maxim la noile teste de siguranță este Ford Explorer Electric. Noul SUV electric, desenat de un român, a primit următoarele scoruri: 89% pentru protecția ocupanților din față, 86% pentru protecția copiilor din spate, 80% pentru protecția utilizatorilor vulnerabili și 72% pentru sistemele de asistență.

SUBARU IMPREZA – 5 STELE

Modelul compact japonez a luat și acesta maximum de 5 stele la testele de siguranță.

Notele pentru Impreza sunt următoarele: 83% pentru protecția celor din față, 90% pentru protecția celor din spate, 84% pentru utilizatorii vulnerabili și 72% pentru sistemele de asistență.

SUBARU CROSSTREK – 5 STELE

Versiunea crossover a lui Impreza este, în esență, aceeași mașină, de unde avem și aici scorul maxim de 5 stele. La cele 4 categorii, scorurile sunt la fel ca cele văzute la Impreza, cu excepția utilizatorilor vulnerabili, acolo unde Crosstrek s-a descurcat puțin mai bine. La această categorie, Subaru Crosstrek a primit 85%, față de 84% pentru Impreza.

XPENG G6 – 5 STELE

Cel de-al 5-lea și ultimul model care a primit 5 stele la testele de siguranță este XPeng G6, un SUV coupe venit din China. Modelul asiatic a fost notat cu următoarele scoruri: 88% pentru ocupanții din față, 85% pentru pasagerii din spate, 81% pentru utilizatorii vulnerabili și 75% pentru sistemele de asistență.

RENAULT CAPTUR FACELIFT – 4 STELE

La aceste teste de siguranță au fost testate două modele Renault. Primul dintre ele a fost noul Captur facelift, care a primit 4 stele. Protecția ocupanților din față a fost notată cu 76%, în timp ce protecția pasagerilor din spate a primit 80%.

Tot cu 76% a fost notată protecția utilizatorilor vulnerabili, iar sistemele de asistență au primit 69%.

RENAULT SYMBIOZ – 4 STELE

Cel de-al doilea model Renault testat aici este noul Symbioz. Și acesta a primit 4 stele la noile teste de siguranță, precum și scoruri identice cu cele văzute la Captur facelift la protecția copiilor, protecția utilizatorilor vulnerabili și la sistemele de asistență. Singura diferență a fost la protecția ocupanților din față, acolo unde Renault Symbioz a fost notat cu 73%.

JEEP AVENGER – 3 STELE

La final, ultimul model testat în noua serie a fost Jeep Avenger, care a obținut doar 3 stele la testele de siguranță. SUV-ul compact s-a descurcat bine la protecția ocupanților din față (79%) și la protecția celor din spate (70%), însă a fost tras în jos de protecția utilizatorilor vulnerabili și de sistemele de asistență. Acestea au fost notate cu 59%, respectiv cu 53%.

via Euro NCAP

Comentarii (6)

  • Jian de la Calafat
    Renault, un etalon al sigurantei pasive odinioara, se duce-n cap.
    10 3
  • Vin chinezii.
    1 7
  • Crash Test Dummies
    9/11 in automotive, sosesc gălbejiţii, iar Musk tocmai ce-a anuntat ca n-o sa mai ajungem niciodata pe Marte fara Donald la White House.
    3 1
  • spaclu lu manole
    Eu abia astept sa vad Explorer-ul electric. Pentru un full size SUV, la sub 50k Euro, e mai mult decat ok.
    2 6
  • Dacia Egunoi
    Detaliu, mizeria aia Renault a scos 73% protecție adult. Grija Renault pentru siguranță începe să crească și pe gama de etichetă. :)))))))))
    11 3
  • @Crash Test Dummies
    MMMM MMMM MMMM MMMM
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru