Noi detalii despre viitorul Volkswagen Golf R facelift: cea mai puternică versiune va avea 333 de cai putere

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat imagini noi cu viitorul Golf R, cea mai puternică versiune a compactei de la Wolfsburg. Noul model va primi un motor de 333 de cai putere, însă nu va mai primi o cutie manuală.

Constructorul german mai are de lansat noul Golf R pentru a completa gama noului Golf facelift, introdus la începutul acestui an. Cea mai puternică versiune a compactei germane va fi printre ultimele modele cu motoare termice care va purta sigla R. Asta pentru că Volkswagen dorește să transforme divizia R într-o marcă proprie care să producă modele de performanță electrice.

Dar înainte ca asta să se întâmple, Volkswagen ne arată imagini noi cu viitorul Golf R facelift. Noul hot hatch este ascuns sub camuflaj, însă putem vedea un pachet aerodinamic nou, care include un eleron nou.

Cele mai importante noutăți se află sub capotă. Astfel, viitorul Golf R facelift va primi un motor de 2.0 litri turbo de 333 de cai putere și 420 Nm. Față de actualul Golf R, noua versiune actualizată are un motor mai puternic cu 13 cai putere. În schimb, noua versiune va fi disponibilă exclusiv cu o cutie automată DSG cu 7 trepte. Astfel, cutia manuală dispare din ofertă.

Noul Volkswagen Golf R facelift va avea și un mod special pentru derapaje, numit Drift Performance Profile.

În acest mod, toată puterea va fi transmisă către roțile din spate. Mai mult, noul model va primi o suspensie revizuită, cu o gardă la sol mai joasă, precum și sistemul adaptiv Dynamic Chassis Control.

Până acum, Volkswagen nu a confirmat data lansării noului Golf R facelift.

via Volkswagen

Comentarii (1)

  • "ascuns sub camuflaj " - bună asta ! Toți ne rupem degetele de emoții, oare cum va arata ?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru