Nissan răscumpără 5% din acțiunile alianței cu Renault

de Tiberiu Safta
Vineri, 27.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că va răscumpăra 5% din acțiunile alianței cu Renault în viitorul apropiat. Noua tranzacție face parte din acordul de echilibrare stabilit de cele două mărci.

Alianța RenaultNissan va suferi încă o modificare în viitorul apropiat. Constructorul japonez, care este în alianță cu grupul francez încă din 1999, a anunțat că va răscumpăra 5% din propriile sale acțiuni din cadrul alianței.

Noua tranzacție va duce la o infuzie de capital în valoare de 494 de milioane de euro, iar aceasta face parte din acordul de echilibrare stabilit de cele două mărci. De asemenea, cu această tranzacție, alianța Renault – Nissan își va micșora datoriile.

Nu este pentru prima dată când această alianță este revizuită. Anul trecut, Renault a început să-și reducă participația în cadrul alianței prin vânzarea unor acțiuni în valoare de 765 de milioane de euro către Nissan. Mai devreme în luna martie a acestui an, Renault a vândut 2.5% din participația sa către constructorul nipon.

Pentru viitorul apropiat, Renault are în plan să-și reducă participația în cadrul acestei alianțe până la 15%. Atunci când alianța a fost formată în urmă cu 25 de ani, Renault deținea 44.3% din acțiunile Nissan.

În același timp, marca japoneză deținea 15% din acțiunile Grupului Renault, fără să aibă drept de vot.

via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru